Kā pagatavot bērzu sulu sīrupu

© Ekrānuzņēmums

Sācies bērzu sulu laiks un tā ir lieliska iespēja pagatavot arī bērzu sulu sīrupu.

Vajadzēs: 100 mililitriem sīrupa būs nepieciešami 10 litri bērzu sulas.

Process:

Vispirms bērzu sulas salej lielā katlā.

Ekrānuzņēmums

Katlu liek uz mazas uguns un ļauj bērzu sulai uzsilt, taču to nevāra, lai cukurs, kas ir sulā, nekaramelizētos.

Ekrānuzņēmums

Kamēr sula sildās, tai nav jāstāv klāt, var droši ik pa laikam apraudzīt. Tomēr, kad sula sāk kļūt biezāka, tā jāvēro nepārtraukti, jo, ja tā piedegs, tas notiks dažu sekunžu laikā.

Ekrānuzņēmums

Kad sula katlā sāk iegūt brūnganu nokrāsu (skatīt attēlu zemāk), tā jāsāk pastāvīgi uzraudzīt.

Ekrānuzņēmums

Kad koncentrāts vai sīrups ir vēlamajā konsistencē, tas ir gatavs. Jāatceras, ka sīrupam atdziestot, tas kļūs biezāks.

Ekrānuzņēmums

Sīrups lieliski sader ar saldējumu.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.