Kā pagatavot bērzu sulu sīrupu

© Ekrānuzņēmums

Sācies bērzu sulu laiks un tā ir lieliska iespēja pagatavot arī bērzu sulu sīrupu.

Vajadzēs: 100 mililitriem sīrupa būs nepieciešami 10 litri bērzu sulas.

Process:

Vispirms bērzu sulas salej lielā katlā.

Ekrānuzņēmums

Katlu liek uz mazas uguns un ļauj bērzu sulai uzsilt, taču to nevāra, lai cukurs, kas ir sulā, nekaramelizētos.

Ekrānuzņēmums

Kamēr sula sildās, tai nav jāstāv klāt, var droši ik pa laikam apraudzīt. Tomēr, kad sula sāk kļūt biezāka, tā jāvēro nepārtraukti, jo, ja tā piedegs, tas notiks dažu sekunžu laikā.

Ekrānuzņēmums

Kad sula katlā sāk iegūt brūnganu nokrāsu (skatīt attēlu zemāk), tā jāsāk pastāvīgi uzraudzīt.

Ekrānuzņēmums

Kad koncentrāts vai sīrups ir vēlamajā konsistencē, tas ir gatavs. Jāatceras, ka sīrupam atdziestot, tas kļūs biezāks.

Ekrānuzņēmums

Sīrups lieliski sader ar saldējumu.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais