Sācies bērzu sulu laiks un tā ir lieliska iespēja pagatavot arī bērzu sulu sīrupu.
Vajadzēs: 100 mililitriem sīrupa būs nepieciešami 10 litri bērzu sulas.
Vispirms bērzu sulas salej lielā katlā.
Katlu liek uz mazas uguns un ļauj bērzu sulai uzsilt, taču to nevāra, lai cukurs, kas ir sulā, nekaramelizētos.
Kamēr sula sildās, tai nav jāstāv klāt, var droši ik pa laikam apraudzīt. Tomēr, kad sula sāk kļūt biezāka, tā jāvēro nepārtraukti, jo, ja tā piedegs, tas notiks dažu sekunžu laikā.
Kad sula katlā sāk iegūt brūnganu nokrāsu (skatīt attēlu zemāk), tā jāsāk pastāvīgi uzraudzīt.
Kad koncentrāts vai sīrups ir vēlamajā konsistencē, tas ir gatavs. Jāatceras, ka sīrupam atdziestot, tas kļūs biezāks.
Sīrups lieliski sader ar saldējumu.