Kā pagatavot bērzu sulu sīrupu

© Ekrānuzņēmums

Sācies bērzu sulu laiks un tā ir lieliska iespēja pagatavot arī bērzu sulu sīrupu.

Vajadzēs: 100 mililitriem sīrupa būs nepieciešami 10 litri bērzu sulas.

Process:

Vispirms bērzu sulas salej lielā katlā.

Ekrānuzņēmums

Katlu liek uz mazas uguns un ļauj bērzu sulai uzsilt, taču to nevāra, lai cukurs, kas ir sulā, nekaramelizētos.

Ekrānuzņēmums

Kamēr sula sildās, tai nav jāstāv klāt, var droši ik pa laikam apraudzīt. Tomēr, kad sula sāk kļūt biezāka, tā jāvēro nepārtraukti, jo, ja tā piedegs, tas notiks dažu sekunžu laikā.

Ekrānuzņēmums

Kad sula katlā sāk iegūt brūnganu nokrāsu (skatīt attēlu zemāk), tā jāsāk pastāvīgi uzraudzīt.

Ekrānuzņēmums

Kad koncentrāts vai sīrups ir vēlamajā konsistencē, tas ir gatavs. Jāatceras, ka sīrupam atdziestot, tas kļūs biezāks.

Ekrānuzņēmums

Sīrups lieliski sader ar saldējumu.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais