Produktu sasaldēšana ir lielisks veids, kā tos uzglabāt ilgākā laika posmā un samazināt pārtikas izšķērdēšanu. Tomēr ir vairāki produkti, kurus eksperti iesaka kategoriski nelikt saldētavā!
Eksperti iesaka nekad saldētavā nelikt majonēzi. Sasaldējot majonēzi, tās krēmīgā konsistence mainīsies. Majonēzes tekstūra būs graudaina, līdzīgi kā biezpienam.
Termiski apstrādātus tomātus var sasaldēt. Savukārt svaigus tomātus nevajadzētu ievietot saldētavā. Ja tos ieliksiet saldētavā, tiem atkūstot, tie kļūs gļotaini.
Sasaldējot svaigas olas, to čaumalas var saplaisāt. Ja vēlaties ievietot saldētavā olas, tad atdaliet olu baltumus no dzeltenuma. Uzglabājiet tos atsevišķos maisiņos.
Pagatavotus rīsus nevajadzētu ievietot saldētavā, jo tiem atkūstot, tie kļūs pavisam mīksti. Rīsi būs zaudējuši arī savu garšu. Saldētavā nevajadzētu ievietot arī vārītus makaronus.
Lai arī lielveikalos var iegādāties dažāda veida saldētās maltītes, eksperti iesaka mājas apstākļos pašiem nesasaldēt ceptus ēdienus. Sasaldējot ceptu pārtiku, tā atkūstot būs mitra jeb slapja. Eļļa, kurā iepriekš tika cepts produkts, būs uzsūkusies tajā un mainīs ēdiena garšu.
Lai arī daudzi cilvēki mēdz saldētavā ievietot dažādus zaļumus, piemēram, spinātus, salātus, mikrozaļumus, tie aukstumā zaudēs savu "formu". Zaļumi pēc atkausēšanas būs ļoti mitri.
Mērces, kuras gatavotas no miltiem vai kukurūzas cietes, vai olu bāzes, nav ieteicams ievietot saldētavā. Tās mainīs ne tikai garšu, bet arī tekstūru. Atkausējot šādas mērces, tās kļūs glumas un recekļainas.
Eksperti uzsver, iepriekš saldētu gaļu nav ieteicams atkāroti sasaldēt. Gaļas atkārtota sasaldēšan nav kaitīga, taču tā var kļūt sausa. Tas var notikt pateicoties tam, ka iepriekšējās atkausēšanas rezultātā, gaļa ir zaudējusi ūdeni.
Sasaldēts siers maina savu tekstūru. Atsevišķi sieri var kļūt "miltaini", bet citi - ļoti cieti. Ja leduskapī pareizi uzglabājat sieru, tad tas tur var atrasties ļoti ilgu laiku, tāpēc nevajadzētu domāt par šī produkta ievietošanu saldētavā.
Atsevišķi saldēti dārzeņi garšo lieliski, to tekstūra nemainās, tomēr gurķis nav viens no tiem produktiem. Ja gurķis tiks sasaldēts, tas zaudēs savu tekstūru. Tas vairs nebūs tik kraukšķīgs, gurķis būs mīksts.