Kartupeļu ēdieni latviešu vēderam ir pazīstami. Arī Ukrainā kartupeļi ir cieņā. Grāmatā "444 kartupeļu ēdieni" atradām vienu kartupeļu pagatvošanas recepti, kas ir raksturīga Ukrainai.
Klimpu pārliešanai:
Kartupeļu masu samaisa ar izkausētu sviestu, miltiem, sakultām olām un, katliņu turot uz uguns, maisa .
Izkarsēto masu liek uz dēlīša, kas ir apkaisīts ar miltiem, izrullē un sagriež gabalos vai arī izspiež ar glāzi aplīšus.
Uzliek vārīties ūdeni, pieber šķipsniņu sāls.
Kād ūdens sāk vārīties, ar putu karotu liek verdošajā ūdenī kartupeļu masas kimpas un vāra aptuveni 3 minūtes. Gatavas klimpas izņem no vārošā ūdens.
Pasniedz, pārlejot ar sviestā ceptiem sīpoliem, žāvēta speķa gabaliņiem un krējumu.