Skaistums&Veselība

7.nov
Govs piens var nodrošināt olbaltumvielas, kalciju, B-12 un A vitamīnus, kā arī citas priekšrocības. Tas var būt barojoša daudzveidīga uztura sastāvdaļa.
6.nov
Gada aukstajos mēnešos roku āda reaģē visstraujāk – daudzi pamana sausumu, saspringumu, apsārtumu, līdz pat plaisām pie pirkstu locītavām. Tas nav tikai “aukstuma” jautājums - iemesls ir ādas aizsargbarjeras izmaiņas: auksts gaiss, zems mitrums telpās un bieža roku mazgāšana maina ādas lipīdu struktūru. Un tieši lipīdi, nevis ūdens, notur ādu mīkstu un elastīgu, tāpēc ir ļoti svarīgi ne tikai mitrināt, bet tieši atjaunot barjeru. Pretējā gadījumā krēms var palīdzēt uz pāris minūtēm – un viss atgriežas. Kādu roku krēmu izvēlēties, skaidro “Very Well Health”.
6.nov
Nosaukti smadzenēm bīstamākie pārtikas produkti. To veikuši Virdžīnijas Tehniskās universitātes zinātnieki Amerikas Savienotajās Valstīs. Raksts publicēts žurnālā “The American Journal of Clinical Nutrition”.
4.nov
Vai esi pamanījis, ka saaukstēšanās laikā ēdiens šķiet pilnīgi bezgaršīgs, pat ja zini, ka garšvielas un sāls daudzums ir tieši tāds pats kā vienmēr? Iemesls nav mēles “nogurums”, bet gan oža. Garšu mēs neuztveram tikai ar garšas kārpiņām – patiesībā vairāk nekā 70 procentu no garšas pieredzes rodas, pateicoties ožai, skaidro “scientificamerican.com”.
4.nov
Pat tie, kas rūpīgi seko līdzi pareizam uzturam un uzrauga augļu un dārzeņu daudzumu savā uzturā, nav pasargāti no vitamīnu un svarīgu mikroelementu deficīta. Tas jo īpaši attiecas uz tiem, kuriem patīk uzkodas un ātrās ēdināšanas ēdieni.
3.nov
Smaržīgas ziepes bieži šķiet kā mazs ikdienas luksuss - tās patīkami puto, atstāj tīrības sajūtu un aromātu, kas vēl ilgi jūtams uz ādas. Tomēr dermatologi aizvien biežāk uzsver, ka šis patīkamais rituāls var arī kaitēt ādas dabiskajai aizsardzībai, raksta “dermatologytimes.com”.
3.nov
Atkārtoti izmantot plastmasas pudeli šķiet ērti un ekoloģiski, taču pētījumi rāda, ka tas var kaitēt gan veselībai, gan videi. Kas notiek ar materiālu laika gaitā, kāpēc mikroplastmasa nonāk ūdenī un kādas pudeles patiešām ir drošas ikdienai, skaidro “BBC”.
3.nov
Jods nav atrodams tikai jūras veltēs. Endokrinologi paskaidro, kādi pārtikas produkti var kalpot kā joda avoti, kas ir svarīgs mikroelements vairogdziedzera darbībai.
2.nov
Divu bērnu māte Ebija Lodža četru mēnešu laikā zaudēja 25 kilogramus, mainot ēšanas paradumus un neizmantojot svara samazināšanas injekcijas. Viņas stāsts parāda, kā vienkārša un sabalansēta pieeja var radīt ievērojamas fiziskas un psiholoģiskas izmaiņas.
2.nov
Starptautiska zinātnieku komanda, kuru vada pētnieki no Stenfordas universitātes, ir atklājusi, ka cilvēka novecošanās process notiek nevienmērīgi, ziņo Science Alert.
2.nov
Pretsāpju līdzekļi mūsdienu cilvēkiem ir kļuvuši par īstu glābiņu, jo tikai viena tablete var mazināt sāpes neatkarīgi no to izcelsmes, ievērojami uzlabojot vispārējo labsajūtu.
2.nov
Pēc psihologu teiktā, "vīriešu gripas" fenomenam, kad vīrieši subjektīvi vieglākas slimības piedzīvo smagāk, ir zinātnisks pamats.
1.nov
Kardiologi vienmēr runā par uztura ietekmi uz sirds veselību un rūpīgi izvēlas pārtikas produktus un sastāvdaļas savām maltītēm. Kardiologi iesaka saviem pacientiem ikdienas ēdienkartē iekļaut daudz auzu pārslu, salātu, liesas olbaltumvielas, jogurtu, pilngraudu produktus, augļus un dārzeņus.
1.nov
Skaistas pārvērtības veic "Salvijas pārvērtības" Liepājā. Ar meikapa un aksesuāru palīdzību sievietē tiek atklāts skaistais, netveramais, trauslais un īpašais. Nelieli otas pieskārieni spēj darīt brīnumus.
1.nov
Zupas tradicionāli tiek uzskatītas par būtisku uztura sastāvdaļu. Daudzi joprojām uzskata, ka gremošanas sistēma nevar darboties bez "šķidras pārtikas". Patiesībā tas ir mīts bez zinātniska pamatojuma.
1.nov
Aromātiskās eļļas un to izplatītāji bieži sola, ka tās spēj “attīrīt” telpas gaisu, noņemt baktērijas un pat uzlabot veselību. Taču cik daudz no šiem apgalvojumiem ir zinātniski pamatoti? Atbildi meklē “The Guardian”.
1.nov
Nav noslēpums, ka poza, kurā guļat, ir ļoti svarīgs faktors, kas ietekmē organisma atjaunošanās procesu naktsmiera laikā.
1.nov
Ārsti un uztura speciālisti jau ilgu laiku uzstāj, ka saldinātie limonādes dzērieni ir vienvirziena biļete uz lieko svaru un vielmaiņas problēmām. Taču jauni dati no Apvienotās Karalistes Biobank apstrīd populāro mītu par šo dzērienu "nekaitīgajām" diētas versijām. Sudžou Universitātes doktorante Lihe Liu, kura prezentēja savu darbu Eiropas Gastroenteroloģijas kongresā Berlīnē, desmit gadu laikā analizēja gandrīz 124 000 britu dzeršanas paradumus. Pētījuma dalībnieki regulāri malkoja limonādi — gan parasto, gan vieglo.
1.nov
Itāļu virtuves cienītāji pazīst oregano kā smaržīgu garšvielu picai vai makaroniem. Taču eksperti apgalvo, ka šim pazīstamajam augam ir daudz vairāk priekšrocību, nekā šķiet. Klīvlendas klīnika skaidro, kā oregano var palīdzēt cīnīties ar infekcijām, vēsta RBC.
31.okt
Lielai daļai cilvēku kafija un tēja ir vieni no iecienītākajiem dzērieniem ikdienā. Turklāt kafiju un tēju plaši izmanto ne vien pārtikā, bet arī skaistumkopšanā. Kas kafijā un tējā ir vērtīgs  un kādus ieguvumus tās sniedz mūsu veselībai? Stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
31.okt
Košie, oranžie ķirbji, kas šobrīd bagātīgi rotā tirgu un veikalu stendus, kā arī daudzas mājas, ir neatņemama rudens sastāvdaļa. Vēl vairāk tos pamanām Halovīnu priekšvakarā – izgrebtus, rotātus, izgaismotus. Taču vai zinām, kas vērtīgs slēpjas šajā lielajā, neparastajā ogā? Par ķirbju veselīgajām īpašībām stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas klīniskā farmaceite Ilze Priedniece.
31.okt
Ikdienas pārtikas produkti var veicināt kaulu zudumu un palielināt lūzumu risku, norāda endokrinoloģe un uzskaitīja pārtikas produktus, kas kaitē kaulu veselībai.