Reizēm gatavojot ēst paliek pāri dažādi pārtikas produkti, kurus zinām, ka tuvākajā laikā neizmantosim un tie noteikti sabojāsies. Ja mājās gatavojot ēst jums ir palikusi pāri tomātu pasta, tad neraizējieties, to var uzglabāt saldētavā.
Gardu, siltu un apetelīgu saldumu pagatavošana ne vienmēr var būt ļoti sarežģīta. Lai arī var šķist, ka, piemēram, cepumus ir daudz vieglāk iegādāties veikalā, tā nemaz nav. Izmēģiniet šo 60 sekunžu recepti.
Mūsdienu steidzīgā dzīves ritma dēļ un laika taupīšanas nolūkos izlaistas pusdienas nav retums. Noslogoto profesiju pārstāvji mēdz atrunāties, ka lielā darba apjoma dēļ pusdienu ieturēšanai vienkārši nav laika. Tomēr pilnvērtīga pusdienu maltīte palīdz optimizēt intelektuālās spējas atlikušās darba dienas laikā, kā arī regulēt enerģiju un cukura līmeni asinīs.
Reizēm skaistas burciņas un pudeles ir žēl mest laukā, taču to nākas darīt, jo ir problēmas ar to izmazgāšanu, piemēram, to "kakliņš" ir pārāk šaurs, lai ieliktu švammīti. Šādā situācijā talkā var nākt mūsu padoms!
Lai produkti neizietu zudībā, mēs bieži vien mēdzam to sasaldēt. Daudzi pārtikas produkti pēc sasaldēšanas nezaudē savas vērtīgās īpašības. Tomēr ir vairāki pārtikas produkti, kurus profesionāli šefpavāri neiesaka izmantot kulinārijā, jo tie zaudē ne tikai savu garšu, bet arī tekstūru.
Kraukšķīga karameles garoziņa, maigs vaniļas krēms – iebaudi karotīti un vienā mirklī nokļūsti Francijā… Pagatavot šo kārumu mājās, izrādās, nemaz nav sarežģīti!
Izmēģini pagatavot ceptus ēdamos kastaņus, ja gadījies tos ieraudzīt veikalā.Tuvojoties ziemas sezonai, tie vairs nav liels retums. Un atceries, ka mūsu parkos visbiežāk sastopamie zirgkastaņas augļi nav ēdami!
Šis triks noderēs ikvienai kūku un kēksu cepējai. Dekorēšana ne vienmēr ir sarežģīts process, to var paveikt pavisam vienkārši un ātri. Rezultāts būs satriecošs!
Šis krēms īpaši patiks aizņemtām saimniecēm – vajadzīgas tikai divas sastāvdaļas un mazliet laika. Sviesta un iebiezinātā piena krēms īpaši labi noder kūciņām un tortēm.
Brīdī, kad no dārziem un veikalu plauktiem uz virtuvēm sāk velties omulīgi apaļie ķirbji, katra pavāra svēts pienākums ir pagatavot vismaz vienu ķirbju ēdienu! Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā divas ķirbju ēdienu receptes, kas noteikti jāpagatavo šoruden.
Brīvdienu vakaros, pavadot laiku skatoties filmas, roka tā vien stiepjas dažādu uzkodu virzienā. Ja jums ir apnikušas ierastās uzkodas un vēlaties pamēģināt kaut ko jaunu, tad mums ir ideja - sāļā uzkoda no kukurūzas.