Iesakām! Kabaču saldējuma recepte

© unsplash.com

Kabačus var izmantot ne tikai dažādu saldo kēksu, brauniju un pankūku pagatavošanā, bet arī saldējumā! Pagatavo kabaču saldējumu, lai karstajās vasaras dienās ēstu gardu saldo un vienlaicīgi atvēsinātos!

Nepieciešams:

  • neliels kabacis;

  • 1/2 gl nesaldināts vaniļas vai mandeļu piens;

  • 1/4 gl kakao pulveris;
  • 3 ēdamk. kļavu sīrups;
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1/4 tējk. sāls.

Pagatavošana:

  1. Sasmalciniet jeb sagrieziet mazos gabaliņos kabaci.
  2. Izklājiet sagriezto kabaci uz paplātes un lieciet to saldētavā.
  3. Atstājiet kabaci saldētavā uz divām stundām.
  4. Pēc divām stundām sasalušos kabača gabaliņus lieciet blenderī. Klāt pievienojiet vaniļas vai mandeļu pienu, kakao pulveri, kļavu sīrupu, vaniļu un sāli.
  5. Sablenderējiet visu viendabīgā masā.
  6. Lejiet masu traukā un lieciet trauku saldētavā.
  7. Pagaidiet līdz saldējuma masa sasalst un baudiet!



Avots

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.

Svarīgākais