Roberto Meloni iesaka: pasta krēmīgā diļļu mērcē

© Publicitātes foto

Kas gan ir kārtīga latvieša maltīte bez dillēm! Pasākumu vadītājs, dziedātājs Roberto Meloni kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski kārtīgā itāļu garā gatavo svaigu pastu no miltiem, olām un mannas ar mērcīti labākajās latviešu tradīcijās – bagātīgi aizdarītu ar dillēm.

Publicitātes foto

Pasta ar krēmīgo diļļu mērci

Porciju daudzums: 4
Gatavošanas laiks: 50 minūtes + 1 stunda pastas mīklai ledusskapī, ja pastu gatavo pats; 20 minūtes, ja izmanto pirkto pastu

Nepieciešams:

Pastai:

  • 300 g kviešu miltu + mīcīšanai pēc nepieciešamības;
  • 100 g mannas;
  • 10 g smalkā jūras sāls;
  • 4 kūtī dētas vistu olas;
  • 1,5 tējkarotes eļļas;
  • ūdens pēc nepieciešamības.

Mērcei:

  • 100 g diļļu;
  • 100 g pētersīļu;
  • 80 g sarīvēta cietā siera;
  • 1 citrons;
  • 3 ķiploka daiviņas.

Pagatavošana:

  1. Visu mīklai nepieciešamo virtuves kombainā samal viendabīgā, cietā masā.
  2. Tad liec uz galda un izmīci, pievieno miltus, ja nepieciešams. Mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie pirkstiem, un pacietai.
  3. Ietin mīklas klucīti pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu.
  4. Pēc tam sagriez gabaliņos un izrullē.
  5. Pastas gabalu var veidot pēc sirds patikas - sadalīt garos vai īsos, plānos vai biezos gabaliņos, atstāt plāksnēs vai savelt bumbiņās, vai arī izmantot pastas mašīnu.
  6. Gatavus makaronus viegli, viegli apviļā miltainām rokām un liec vārīties lielā katlā verdošā ūdenī, kam pievienota krietna šķipsna sāls. Atšķirībā no iepakojumos nopērkamās pastas svaigi pagatavota jāvāra vien 2-3 minūtes.
  7. Pannā ielej eļļu, apcep citrona mizu, pievieno ķiploku, zaļumus un nedaudz pasutini.
  8. Pielej nedaudz verdoša ūdens - var pasmelt no pastai domātā katla. Vēro, lai zaļumi nezaudē spilgto krāsu.
  9. Visu sablendē, pieliec sāli, eļļu, sieru un samaisi ar izvārīto pastu.
  10. Pirms pasniegšanas uzkaisi nedaudz siera.