RECEPTE. Pasta alla Crema di Pomodoro

© Publicitātes foto

Garšos kā Itālijā.

Sastāvdaļas

2 daiviņas ķiploki

350 g ķiršu tomātiņi

2 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. tomātu pasta

50 ml krējums

2 tējk. Santa Maria Raudene

1 tējk. citrona miziņa

0.5 tējk. medus

Sāls

280 g spageti

2 gab. burratas bumbiņas

1 tējk. čili pārslas

1 buntīte svaigs baziliks

Santa Maria Tellicherry melnie pipari

Pagatavošana

  1. Ķiplokus nomizo un smalki sagriež. Pārgriež uz pusēm ķiršu tomātus.

  2. Pannā uz vidējas uguns sakarsē olīveļļu un liek ķiplokus. Sautē, līdz ķiploki ir zeltaini brūni un smaržīgi.

  3. Cepamajā pannā pievieno uz pusēm sagrieztus tomātus un tomātu pastu. Ļauj vārīties, līdz tomāti kļūst mīksti apmēram 5 minūtes.

  4. Iemaisa krējumu un ļauj vārīties vēl 2 minūtes.

  5. Pievieno mērcei Santa Maria raudeni, smalki sarīvētu citrona miziņu un medu. Nogaršo un pēc vajadzības pievieno sāli.

  6. Pagatavo spageti saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma līdz "al dente".

  7. Spageti nosusina, saglabājot daļu ūdens, kurā tie novārīti.

  8. Pannā samaisa novārītos spageti ar mērci. Pievieno nedaudz saglabātā gatavošanas ūdens, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.

  9. Liek spageti uz šķīvjiem, pievieno burrata sieru un pārkaisa ar čili pārslām un svaigi maltiem Tellicherry pipariem. Dekorē ar svaigu baziliku.





Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais