"Kāruma" kūka bez cepšanas

© Ekrānuzņēmums

"Kāruma" sieriņus iespējams pārvērst gardā kūkā. Pat cept nevajadzēs!

Sastāvdaļas

  • 10 biezpiena sieriņi "Kārums"
  • 2 paciņas cepumu "Selga"
  • 150 g piena
  • 15g želatīna

Pagatavošana

Biezpiena sieriņiem atdala šokolādes maliņas. Biezpiena masu samaisa.

Želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Katliņā uzkarsē pienu.

Kad piens uzkarsis, to noņem no uguns un iemaisa tajā uzbriedušo želatīnu. Pienu atdzesē (līdz siltai konsistencei) un to iemaisa biezpiena masā.

Kūkas formā ar noņemamām malām kārto kūku: cepumu kārta, biezpiena kārta (izmantijot aptuveni 1/3 daļu no masas). Tad no biezpiena sieriņiem atdalītā šokolādes kārtu uzsmērē uz cepumiem un uzliek uz kūkas, tad atkal biezpiena kārta, cepumu kārta. Kūku noslēdz ar biezpiena kārta.

Kūku ieliek ledusskapī sastingt. Rotā ar sezonas ogām vai riekstiem.

Virtuvē

Kad pavasaris mostas ar pilnu sparu, daba piedāvā ne tikai skaistumu acīm, bet arī vitamīniem bagātu pārtiku - savvaļas augi, kurus ikdienā bieži uzskatām par nezālēm, var kļūt par īstiem dārgakmeņiem mūsu virtuvē. Dosimies nelielā pastaigā dabā un savāksim sastāvdaļas vienkāršiem, bet gardiem un veselīgiem pavasara salātiem kopā ar “Allrecipes”.