"Kāruma" kūka bez cepšanas

© Ekrānuzņēmums

"Kāruma" sieriņus iespējams pārvērst gardā kūkā. Pat cept nevajadzēs!

Sastāvdaļas

  • 10 biezpiena sieriņi "Kārums"
  • 2 paciņas cepumu "Selga"
  • 150 g piena
  • 15g želatīna

Pagatavošana

Biezpiena sieriņiem atdala šokolādes maliņas. Biezpiena masu samaisa.

Želatīnu iemērc aukstā ūdenī. Katliņā uzkarsē pienu.

Kad piens uzkarsis, to noņem no uguns un iemaisa tajā uzbriedušo želatīnu. Pienu atdzesē (līdz siltai konsistencei) un to iemaisa biezpiena masā.

Kūkas formā ar noņemamām malām kārto kūku: cepumu kārta, biezpiena kārta (izmantijot aptuveni 1/3 daļu no masas). Tad no biezpiena sieriņiem atdalītā šokolādes kārtu uzsmērē uz cepumiem un uzliek uz kūkas, tad atkal biezpiena kārta, cepumu kārta. Kūku noslēdz ar biezpiena kārta.

Kūku ieliek ledusskapī sastingt. Rotā ar sezonas ogām vai riekstiem.

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais