Izmēģini šo gardo siera kūkas recepti, tās pagatavošana aizņems vien 40 minūtes!
Nepieciešams:
Porciju daudzums: 20.
- 16 saldi cepumi;
- 2 ēdamk. cukura;
- 115 g izkausēta sviesta;
- 680 g krēmsiera;
- 1 1/2 gl pūdercukura;
- 1 1/2 gl saldā krējuma;
- 2 ēdamk. apelsīna miziņas;
- 1 ēdamk. svaigi spiestas apelsīnu sulas;
- 1/2 tējk. apelsīnu ekstrakta;
- 1 piliens sarkanās un dzeltenās ēdiena krāsvielas;
- 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta.
Pagatavošana:
- Traukā ieklājiet cepamo papīru.
- Virtuves kombainā lieciet cepumus, cukuru. Samalki samaliet cepumus un cukuru. Lēnam sausajām sastāvdaļām lejiet klāt izkausēto sviestu.
- Lieciet cepumu masu traukā, kurā iepriekš ieklājāt cepamo papīru. Vienmērīgi izlīdziniet (piespiežot) cepuma kārtu pa visu trauka apakšu.
- Lieciet trauku saldētavā uz 20 minūtēm.
- Ņemiet mikseri, saputojiet krēmsieru. Pēc brīža sieram pievienojiet klāt pūdercukuru. Ar mikseri putojiet abas sastāvdaļas tik ilgi līdz esat ieguvusi viendabīgu, stingru masu.
- Citā bļodā lejiet saldo krējumu. Atkal ņemiet mikseri. Jums nepieciešams iegūt putukrējumu. Ik pa laikam, putojot saldo krējumu, pievienojiet tam klāt krēmsiera masu.
- Sadaliet krēmsiera - putukrējuma masu divās daļās. Vienai daļai pievienojiet klāt apelsīna ekstraktu, miziņas, sulu un vienu no ēdiena krāsvielām. Sajauciet visu kopā.
- Otrai krēmsiera un putukrējuma masai klāt pievienojiet vaniļas ekstraktu, otru krāsvielu.
- Izņemiet no saldētavas trauku, kurā atrodas cepumu pamatne. Virsū cepuma pamatnei lejiet krēmsiera un putukrējuma masu, kurai pievienots klāt vaniļas ekstrakts. Pašās beigās lejiet ar otru krēmsiera un putukrējuma masu.
- Siera kūku lieciet ledusskapī. Pēc aptuveni sešām stundām varat sākt ēst savu kūku un cienāt ar to citus!
Avots