BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers iesaka: pasta saldskābajā vistas mērcē

© Publicitātes foto

Latvijas BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.

Pasta ar vistu saldskābajā mērcē

Publicitātes foto

Nepieciešams:

  • 200 g makaronu;
  • 1/2 cukīni;
  • 3 nelieli burkāni;
  • 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
  • 150 g cāļu šķiņķu;
  • 180 g saldskābās mērces ar ananasiem;
  • eļļa pēc nepieciešamības;
  • sāls un čili pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriez nelielos gabaliņos. Sagriez arī vistas šķiņķīšus.
  2. Uzvāri ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liec makaronus un vāri, līdz tie gatavi (apmēram 6-8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.
  3. Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot - zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.
  4. Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisi izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.

Virtuvē

Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Svarīgākais