Latvijas BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē.
Pasta ar vistu saldskābajā mērcē
Nepieciešams:
- 200 g makaronu;
- 1/2 cukīni;
- 3 nelieli burkāni;
- 50 g saldētu zaļo zirnīšu;
- 150 g cāļu šķiņķu;
- 180 g saldskābās mērces ar ananasiem;
- eļļa pēc nepieciešamības;
- sāls un čili pipari pēc garšas.
Pagatavošana:
- Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriez nelielos gabaliņos. Sagriez arī vistas šķiņķīšus.
- Uzvāri ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liec makaronus un vāri, līdz tie gatavi (apmēram 6-8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.
- Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot - zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.
- Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisi izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.