RECEPTE: Ātrie marinētie tomāti bez pasterizēšanas

© unsplash.com

Šos marinētos tomātus varēsiet izmantot dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, tostarp gatavojot pastu, sendvičus, salātus u.c.

Nepieciešams:

  • 900 g tomātu;
  • 1 neliels šalotes sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1/2 gl. sarkanvīna etiķa;
  • 3 ēdamk. olīveļļas;
  • 1 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. maltu melno piparu;
  • 1 gl. bazilika lapiņu;
  • 1/4 gl. pētersīļu lapiņu.

Pagatavošana:

  1. Pārgrieziet tomātus uz pusēm vai četrās daļās.
  2. Smalki sagrieziet sīpolu.
  3. Sasmalciniet ķiploka daiviņas.
  4. Bļodā lieciet tomātus, sīpolus, ķiploku, sāli, piparus. Pievienojiet klāt eļļu un sarkanvīna etiķi.
  5. Samaisiet bļodā esošās sastāvdaļas.
  6. Atstājiet tomātus ar pārējām sastāvdaļām bļodā uz 1 stundu un 45 minūtēm. Šajā laikā ik pa laikam apmaisiet bļodā esošo saturu.
  7. Pēc 1 stundas un 45 minūtēm pievienojiet klāt baziliku un pētersīļus.
  8. Visu samaisiet kopā un baudiet!

Avots

Virtuvē

Virtuvē nereti radušies “atlikumi” – kartupeļu mizas, burkānu gali, kāpostu serdes – bieži vien bez domāšanas tiek izmesti atkritumos. Taču patiesībā tie var kļūt par pārsteidzoši vērtīgu resursu, ja izmantojam tos gudri – gan ēdiena gatavošanā, gan kompostēšanā. Ar idejām dalās “The Kitchn”.