Šos marinētos tomātus varēsiet izmantot dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, tostarp gatavojot pastu, sendvičus, salātus u.c.
Nepieciešams:
- 900 g tomātu;
- 1 neliels šalotes sīpols;
- 3 ķiploka daiviņas;
- 1/2 gl. sarkanvīna etiķa;
- 3 ēdamk. olīveļļas;
- 1 1/2 tējk. sāls;
- 1/2 tējk. maltu melno piparu;
- 1 gl. bazilika lapiņu;
- 1/4 gl. pētersīļu lapiņu.
Pagatavošana:
- Pārgrieziet tomātus uz pusēm vai četrās daļās.
- Smalki sagrieziet sīpolu.
- Sasmalciniet ķiploka daiviņas.
- Bļodā lieciet tomātus, sīpolus, ķiploku, sāli, piparus. Pievienojiet klāt eļļu un sarkanvīna etiķi.
- Samaisiet bļodā esošās sastāvdaļas.
- Atstājiet tomātus ar pārējām sastāvdaļām bļodā uz 1 stundu un 45 minūtēm. Šajā laikā ik pa laikam apmaisiet bļodā esošo saturu.
- Pēc 1 stundas un 45 minūtēm pievienojiet klāt baziliku un pētersīļus.
- Visu samaisiet kopā un baudiet!
Avots