RECEPTE: Ātrie marinētie tomāti bez pasterizēšanas

© unsplash.com

Šos marinētos tomātus varēsiet izmantot dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, tostarp gatavojot pastu, sendvičus, salātus u.c.

Nepieciešams:

  • 900 g tomātu;
  • 1 neliels šalotes sīpols;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1/2 gl. sarkanvīna etiķa;
  • 3 ēdamk. olīveļļas;
  • 1 1/2 tējk. sāls;
  • 1/2 tējk. maltu melno piparu;
  • 1 gl. bazilika lapiņu;
  • 1/4 gl. pētersīļu lapiņu.

Pagatavošana:

  1. Pārgrieziet tomātus uz pusēm vai četrās daļās.
  2. Smalki sagrieziet sīpolu.
  3. Sasmalciniet ķiploka daiviņas.
  4. Bļodā lieciet tomātus, sīpolus, ķiploku, sāli, piparus. Pievienojiet klāt eļļu un sarkanvīna etiķi.
  5. Samaisiet bļodā esošās sastāvdaļas.
  6. Atstājiet tomātus ar pārējām sastāvdaļām bļodā uz 1 stundu un 45 minūtēm. Šajā laikā ik pa laikam apmaisiet bļodā esošo saturu.
  7. Pēc 1 stundas un 45 minūtēm pievienojiet klāt baziliku un pētersīļus.
  8. Visu samaisiet kopā un baudiet!

Avots

Virtuvē

Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais