Ideja, kā mājas apstākļos pagatavot dārzeņu buljona kubiciņus

© pexels.com

Veikalos pieejami dažādi buljona kubiciņi un tos visus vieno viena lieta - tie nav veselīgi. Šādi buljona kubiciņi bieži vien satur lielu sāls daudzumu. Lai steidzīgos brīžos nevajadzētu izmantot veikalā nopērkamos buljona kubiciņus, tos varam pagatavot paši!

Nepieciešams:

  • 3 ēdamk. olīveļļas;
  • 2 sīpoli;
  • 4 seleriju kāti;
  • 4 burkāni;
  • 2 puravi;
  • 1 paprika;
  • 10 ķiploku daiviņas;
  • 3 tējk. sāls vai pēc garšas.

Pagatavošana:

  1. Ņemiet visas sastāvdaļas, izņemot eļļu un sāli, un sīki sakapājiet.
  2. Lejiet katlā olīveļļu un uzkarsējiet to.
  3. Pievienojiet katlā sakapātos dārzeņus. Sautējiet tos pāris minūtes un pēc tam pievienojiet sāli. Uzlieciet katlam vāku un sautējiet dāzeņus, lai no tiem izdalītais ūdens iztvaikotu un dārzeņi kļūtu mīksti.
  4. Kad dārzeņi kļuvuši mīksti, ņemiet blenderi vai virtuves kombainu un samaliet dārzeņus viendabīgā masā.
  5. Pēc tam ņemiet cepešpannu, tajā ieklājiet cepamo papīru. Uz cepamā papīra uzlejiet dārzeņu biezeni un ar karoti to izlīdziniet.
  6. Lieciet cepešpannu saldētavā.
  7. Ik pa laikam pārbaudiet vai dārzeņi ir sasaluši, ja tā, tad ņemiet cepešpannu laukā no saldētavas.
  8. Pēc tam ņemiet nazi un sagrieziet sasalušo mazu kubiciņos.
  9. Katru buljona kubiciņu iepakojiet savā folija gabaliņā. Pēc tam visus buljona kubiciņus lieciet vienā maisiņā, kuru turiet saldētavā. Ik reiz, kad jums ir nepieciešams buljona kubiciņš, tas gaidīs jūs saldētavā.

Avots

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais