Kazeņu un ābolu ievārījums

© unsplash.com

Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!

Nepieciešams:

  • 500 g ābolu;
  • 1 citrons;
  • 500 g kazenes;
  • 1 kg cukurs;
  • 250 ml ūdens.

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet ābolus. Izgrieziet ābolu serdes un sagrieziet ābolus aptuveni 2 centimetru lielos gabaliņos.
  2. Izspiediet sulu no viena citrona.
  3. Katliņā lieciet ābolus, ielejiet citronu sulu un ūdeni. Vāriet katliņā esošo saturu uz lēnas uguns 5 - 8 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
  4. Pievienojiet āboliem klāt kazenes un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
  5. Vāriet ievārījumu uz lēnas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis.
  6. Kad cukurs ir izšķīdis, vāriet ievārījumu aptuveni 30 līdz 35 minūtes.
  7. Pildiet ievārījumu burkās!

Avots

Virtuvē

Kad mājās aizķērušies pārgatavojušies banāni un nav vēlēšanās cept kaut ko sarežģītu, šis deserts ir ideāls glābiņš. Vajadzīgas tikai četras dabīgas sastāvdaļas, nav jālieto cepeškrāsns, un rezultāts – maigs, salds, veselīgāks nekā klasisks kēkss. Ar recepti dalās “All recepes”.

Svarīgākais