Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
													
																Nepieciešams:
 - 500 g ābolu;
  - 1 citrons;
  - 500 g kazenes;
  - 1 kg cukurs;
  - 250 ml ūdens.
  
Pagatavošana:
 - Nomizojiet ābolus. Izgrieziet ābolu serdes un sagrieziet ābolus aptuveni 2 centimetru lielos gabaliņos.
  - Izspiediet sulu no viena citrona.
  - Katliņā lieciet ābolus, ielejiet citronu sulu un ūdeni. Vāriet katliņā esošo saturu uz lēnas uguns 5 - 8 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
  - Pievienojiet āboliem klāt kazenes un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
  - Vāriet ievārījumu uz lēnas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis. 
  - Kad cukurs ir izšķīdis, vāriet ievārījumu aptuveni 30 līdz 35 minūtes.
  -  Pildiet ievārījumu burkās!
  
Avots