Kazeņu un ābolu ievārījums

© unsplash.com

Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!

Nepieciešams:

  • 500 g ābolu;
  • 1 citrons;
  • 500 g kazenes;
  • 1 kg cukurs;
  • 250 ml ūdens.

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet ābolus. Izgrieziet ābolu serdes un sagrieziet ābolus aptuveni 2 centimetru lielos gabaliņos.
  2. Izspiediet sulu no viena citrona.
  3. Katliņā lieciet ābolus, ielejiet citronu sulu un ūdeni. Vāriet katliņā esošo saturu uz lēnas uguns 5 - 8 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
  4. Pievienojiet āboliem klāt kazenes un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
  5. Vāriet ievārījumu uz lēnas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis.
  6. Kad cukurs ir izšķīdis, vāriet ievārījumu aptuveni 30 līdz 35 minūtes.
  7. Pildiet ievārījumu burkās!

Avots

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais