Kazeņu un ābolu ievārījums

© unsplash.com

Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!

Nepieciešams:

  • 500 g ābolu;
  • 1 citrons;
  • 500 g kazenes;
  • 1 kg cukurs;
  • 250 ml ūdens.

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet ābolus. Izgrieziet ābolu serdes un sagrieziet ābolus aptuveni 2 centimetru lielos gabaliņos.
  2. Izspiediet sulu no viena citrona.
  3. Katliņā lieciet ābolus, ielejiet citronu sulu un ūdeni. Vāriet katliņā esošo saturu uz lēnas uguns 5 - 8 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
  4. Pievienojiet āboliem klāt kazenes un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
  5. Vāriet ievārījumu uz lēnas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis.
  6. Kad cukurs ir izšķīdis, vāriet ievārījumu aptuveni 30 līdz 35 minūtes.
  7. Pildiet ievārījumu burkās!

Avots

Virtuvē

Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.

Svarīgākais