Kazeņu un ābolu ievārījums

© unsplash.com

Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!

Nepieciešams:

  • 500 g ābolu;
  • 1 citrons;
  • 500 g kazenes;
  • 1 kg cukurs;
  • 250 ml ūdens.

Pagatavošana:

  1. Nomizojiet ābolus. Izgrieziet ābolu serdes un sagrieziet ābolus aptuveni 2 centimetru lielos gabaliņos.
  2. Izspiediet sulu no viena citrona.
  3. Katliņā lieciet ābolus, ielejiet citronu sulu un ūdeni. Vāriet katliņā esošo saturu uz lēnas uguns 5 - 8 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
  4. Pievienojiet āboliem klāt kazenes un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
  5. Vāriet ievārījumu uz lēnas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis.
  6. Kad cukurs ir izšķīdis, vāriet ievārījumu aptuveni 30 līdz 35 minūtes.
  7. Pildiet ievārījumu burkās!

Avots

Virtuvē

Ja arī jums vairs nav kur likt kabačus, visas iecerētās receptes ir izmēģinātas, radi un draugi apdāvināti un nevēlaties tos mest tāpat vien laukā, pagatavojiet gardumus ziemai. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti, kā pagatavot kabačus ziemai, lai tie pēc garšas atgādinātu ananasus!

Svarīgākais