Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
Nepieciešams:
- 500 g ābolu;
- 1 citrons;
- 500 g kazenes;
- 1 kg cukurs;
- 250 ml ūdens.
Pagatavošana:
- Nomizojiet ābolus. Izgrieziet ābolu serdes un sagrieziet ābolus aptuveni 2 centimetru lielos gabaliņos.
- Izspiediet sulu no viena citrona.
- Katliņā lieciet ābolus, ielejiet citronu sulu un ūdeni. Vāriet katliņā esošo saturu uz lēnas uguns 5 - 8 minūtes, līdz āboli kļuvuši mīksti.
- Pievienojiet āboliem klāt kazenes un cukuru. Visu kārtīgi samaisiet.
- Vāriet ievārījumu uz lēnas uguns, līdz cukurs ir izšķīdis.
- Kad cukurs ir izšķīdis, vāriet ievārījumu aptuveni 30 līdz 35 minūtes.
- Pildiet ievārījumu burkās!
Avots