Padomi mājsaimniecēm

7:45
Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.
19.okt
Ja tīrot māju, tostarp arī virtuvi, esat iecienījusi dabiskus tīrīšanas līdzekļus, tad šī recepte ir kā radīta jums. Ar šo līdzekli izdosies izcili nodezinficēt virtuves virsmas.
19.okt
Mājas tīrīšana, uzkopšana vien retajam sagādā prieku un patīkamas emocijas. Patīkamas sajūtas rada tīra māja, ne pats tās tīrīšanas process. Lai atvieglotu mājas tīrīšanu un šo procesu paātrinātu, ņemiet vērā šos padomus!
18.okt
Ikviens no mums grib dzīvot skaistā un sakoptā vidē. Tomēr reizēm, lai arī cik kārtīgi būtu, mēs netieši savu vidi ap sevi varam padarīt nekārtīgu. Šoreiz apkūkosim, ko nevajadzētu darīt vannas istabā, lai to nepadarītu citu acīm nepievilcīgu!
9.okt
Sadzīvē var novērot situācijas, kad ievārījumam tiek noņemta pelējuma kārta, lai ievārījumu tālāk lietotu uzturā, vai tiek nogriezta maizes iepelējusī daļa, turpinot ēst it kā nebojāto daļu. Tomēr šādi paradumi nav balstīti zinātnē un var būt kaitīgi mūsu veselībai. Laboratorisko izmeklējumu metodes ir strauji attīstījušās un spēj efektīvi noteikt pelējuma klātbūtni arī produktiem, kuriem nav acīmredzamu pelējuma pazīmju.
5.okt
Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?
28.sep
Uzzini, kā pareizi uzglabāt saldos kartupeļus, lai tie pēc iespējas ilgāk nesabojātos un būtu izmantojami gardu ēdienu pagatavošanā!
26.sep
Ja jums kāda garda ēdiena pagatavošanā nepieciešams lērums ķiploku, tad to mizošana ar nazi var būt ilgs process. Tā vietā, lai ņemtu talkā nazi ķiploku tīrīšanā, izmantojiet šo triku. Jums būs nepieciešams vien plastmasas trauciņš ar vāku.
15.sep
Dārza darbi lēnām iet uz beigām! Šobrīd atliek vien ievākt ražu un sagatavot dārzu ziemai, nākamajai sezonai. Lai nākamgad nevajadzētu lieki tērēt naudu jaunu sēklu iegādei, tās varat ievākt jau no izaudzētajiem augiem, dārzeņiem. Kā pareizi uzglabāt sēklas, lai tās nākamajā dārza sezonā būtu dīgtspējīgas?
14.sep
Darbojoties dārzā, ne vienmēr mēs izmantojam cimdus vai arī pat tos lietojot, rokas var sasmērēties. Bieži vien tās tīras atkal kļūs, ja nomazgāsim tās siltā ūdenī ar ziepēm. Tomēr šāda metode vienmēr nelīdzēs, citreiz netīrumi šķiet ir "ieēdušies" ādā un rokas atkal tīras padarīt nemaz nav tik vienkārši. Šoreiz dalāmies padomiem, kā ātri un vienkārši netīrās rokas atkal padarīt tīras!
4.sep
Radot dažādus darbiņus bērni var sasmērēties. Nereti iztīrīt krāsas, krītiņu, flomāsteru un cita veida traipus no apģērba var būt visai grūti. Šoreiz dalāmies ar diviem padomiem, kā no apģērba veiksmīgi iztīrīt flomātera atstātos traipus!
3.sep
Lai nākamgad nevajadzētu pirkt tomātu sēklas veikalā, varat tās ievākt no šogad izaudzētajiem tomātiem. Kā to pareizi izdarīt, lai nākamgad sēklas būtu dīgtspējīgas?
3.sep
Daudziem cilvēkiem zirnekļi nepatīk un pat ir bail no tiem. Tomēr reizi pa reizei tie kā nelūgti viesi var ierasties jūsu mājoklī. Ko darīt, lai izvairītos no zirnekļu apmeklējuma?
1.sep
Nākamreiz, kad grasāties izmest miskastē dārzeņu atliekas, apsveriet iespēju dot tām vēl vienu iespēju. Ūdenī var izaudzēt dažādu dārzeņu un garšaugu dzinumus, kurus izmantot gan kulinārijā, gan ēdienu dekorēšanā, gan jaunu stādu iegūšanā.
30.aug
Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
29.aug
Strādājot dārzā, lai rokas nenosmērētos, daudzi izmanto cimdus. Šie cimdi ātri vien var kļūt netīri! Kā pareizi parūpēties par dārza cimdu tīrību?
29.aug
Vai zinājāt, ka ir atsevišķi ziedi, kuri aug dārzā, lai priecētu mūsu acis, ir arī ēdami? Ēdamos ziedus var izmantot gan dažādu saldo ēdienu, gan dzērienu dekorēšanā un garšas uzlabošanā. Izlasiet un uzziniet, kuri dārza ziedi ir ēdami!
28.aug
Tomātu ražas pilnbriedā nākas būt radošiem, gatavojot dažādas maltītes un ziemas krājumus, lai zudībā neietu izaudzētais. Lai tomāti tik ātri nesabojātos, bet ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi, iesakām šos četrus padomus!
26.aug
Šobrīd, kad pilnā pilnbriedā ievācam dažādus dārza labumus, to apjoms var būt tik liels, ka nespējam tos laicīgi notiesāt vai pagatavot ziemai. Ja jūsu ledusskapī ir "aizķērušies" gurķi, kuru izskats un tekstūra ir mainījusies, bet viss vēl nav tik slikti, lai tos mestu laukā, mums ir ideja, kā tos atkal padarīt kraukšķīgus un gardus!
8.aug
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus. Lai sēņošanas pieredze būtu pilnvērtīga, ir svarīgi ievērot dažus būtiskus padomus par sēņu apstrādi, uzglabāšanu un kombinēšanu. Rimi Gardēža Normunda Baranovska praktiskie ieteikumi noderēs arī veikalā iegādāto šampinjonu, šitake un citu sēņu valsts pārstāvju iekļaušanai ēdienkartē.