5 veidi, kā pārbaudīt vai ēdiens ir sabojājies

© unsplash.com

Lai arī kā nepatiktu izšķērdēt pārtiku, to izmetot miskastē, reizēm nākas no ēdiena šķirties, jo tas ir sabojājies. Sabojājušos, vecu ēdienu nav ieteicams ēst, tā varam nodarīt pāri savam organismam. Kā pārbaudīt un noskaidrot, ka pārtika kļuvusi veca? To palīdzēs noteikt acis, deguns un pirksti!

pexels.com

1. Glumi produkti

Ja ledusskapī esošie gaļas produkti ir kļuvuši glumi, lipīgi, tiem ir netipisks spīdums, tad ir laiks no tiem atvadīties un izmest.

pexels.com

2. Pelējums

Ja pamanāt pelējumu uz maizes, siera vai augļiem, dārzeņiem, produkti ir sabojājušies un tos nevajadzētu ēst. Nav nozīmes vai produktu klāj pavisam nedaudz pelējums vai tas viss ir pelējuma noklāts, šādus produktus nav ieteicams ēst!

pexels.com

3. Ēdiens ir mainījis krāsu

Daži pārtikas produkti, piemēram, avokado, dabiski mainīs krāsu, kad tiks sagriezti un pakļauti gaisa iedarbībai, taču, ja kādreiz spilgti ēdieni ir kļuvuši bāli vai ieguvuši zaļganu nokrāsu, ir pienācis laiks no tiem drošības labad atvadīties.

pexels.com

4. Nepatīkama smaka

Ja ēdiens izskatās labi, tas nav mainījis krāsu, to neklāj pelējums, bet tam ir nepatīkama smaka, arī šajā situācijā metiet to ārā. Labāk neuzņemieties risku un neēdiet sasmakušu ēdienu, jo varat iedzīvoties vēdergraizēs.

unsplash.com

5. Produkts mainījis tekstūru

Ja pēc skata un smaržas jums ir grūti noteikt, vai ēdiens ir sabojājies, tad laiks ņemt talkā tausti. Ja produkta vai ēdiena tekstūra ir mainījusies, tad labāk metiet to laukā. Nav nepieciešamība riskēt ar savu veselību!

Avots

Uzturs

Rudens atnes krāšņas ainavas un svaigus rītus, bet līdz ar to arī lielākus pārbaudījumus imunitātei - mainīgais laiks un vēsums bieži vien veicina saaukstēšanās risku, tāpēc īpaši svarīgi ir pievērst uzmanību uzturam. Par laimi, daba mums tieši rudenī dāvā veselīgus produktus, kas ir īsti supervaroņi cīņā par stipru organismu, raksta “healthline.com”.

Svarīgākais