Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Lai arī tas ir zināms, bieži vien cilvēki "piever acis" šim faktam un nogriežot nost no produkta bojāto daļu, atlikušo daļu apēd. Protams, nevajadzētu šādi rīkoties, jo tas nenozīmē to, ka atlikušā produkta daļa ir svaiga! Eksperti norāda, kurus pārtikas produktus kategoriski nedrīkst ēst, ja esat pamanījis uz tiem pelējumu!
Vai sapelējušu pārtiku kādreiz ir droši ēst? Atbilde ir atkarīga no ēdiena veida.
Eksperti norāda, ka, nogriežot nost bojāto daļu, drīkst ēst cieto sieru. Svarīgi ir nogriezt nost aptuveni 2,5 centimetrus biezu šķēli, kur ir pelējums, tad atlikušo daļu siera var ēst. Līdzīgi var rīkoties ar sālītiem gaļas produktiem un dārzeņiem.
1. Maize
Sapelējušu maizi vai konditorejas izstrādājumus ir jāmet laukā! Šos pārtikas produktus nevajadzētu turpināt ēst, nogriežot nost bojāto daļu, jo pelējums var slēpties maizē un nebūt redzams ar neapbruņotu aci!
2. Mīkstie sieri
Mīkstos sierus, piemēram, brī, kamambēru, krēmsieru, rikotu, vajadzētu mest laukā, tiklīdz pamanāt pirmo pelējumu. Tas pats attiecas uz sapelējušu jogurtu vai skābo krējumu. Visos gadījumos kopā ar pelējumu produktā aug arī baktērijas!
3. Gaļas izstrādājumi
Vai tie būtu cīsiņi, sardeles, bekons vai mīkstā desa, visus šos produktus drošības apsvērumu dēļ vajadzētu izmest, nevis nogriezt nost bojāto daļu un mieloties.
4. Rieksti un riekstu krēmi
Redzot, ka riekstus vai riekstu krēmus klāj pelējums, noteikti tos izmetiet. Tie nebūs droši ēšanai un jūs varat iedzīvoties vēdergraizēs un citās nepatīkamās problēmās.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.