13 noderīgi ieteikumi, ar ko aizstāt trūkstošus produktus gatavojot ēst

© pexels.com

Noteikti katram tā ir gadījies, ka sākot gatavot ēst pamanām, ka pēkšņi trūkst kāda svarīga produkta. Izrādās, ka uzreiz nav jāskrien uz veikalu pakaļ trūkstošajam, dažiem no produktiem, piemēram, etiķim un rīvmaizei, var atrast alternatīvas, kuras, iespējams, jums jau ir mājās!

unsplash.com

Kurus produktus, gatavojot ēst, var aizstāt ar citiem produktiem:

  1. Rauga vietā varat izmantot cepamo pulveri, kuram pievienota klāt citronu sula;
  2. Rīsu vietā varat izmantot miežu putraimus vai bulguru;
  3. Etiķa vietā varat ēdienu pagatavošanā izmantot citronu sulu;
  4. Sīpolus varat aizstāt ar lociņiem;
  5. Rīvmaizes vietā varat izmantot sadrupinātus krekerus;
  6. Ja jums nepieciešami bez glutēna milti, tad tos varat iegūt sablendējot auzu pārslas;
  7. Vistas buljona vietā, protams, varat izmantot buljona kubiņu;
  8. Brūnā cukura aizvietotāju varat iegūt sablendējot kopā balto cukuru ar melasi;
  9. Majonēzes vai krējuma trūkumu varat aizvietot ar Grieķu jogurtu;
  10. Paniņu vietā varat izmantot pienu, kuram pievienots klāt etiķis vai citronu sula;
  11. Šokolādes trūkumu varat aizvietot ar sviestu, kuram pievienots klāt kakao;
  12. Kukurūzas sīrupa alternatīvu varat pagatavot izšķīdinot ūdenī cukuru;
  13. Olas varat aizstāt ar samīcītiem banāniem.

Avots

Virtuvē

Noteikti katram tā ir gadījies, ka sākot gatavot ēst pamanām, ka pēkšņi trūkst kāda svarīga produkta. Izrādās, ka uzreiz nav jāskrien uz veikalu pakaļ trūkstošajam, dažiem no produktiem, piemēram, etiķim un rīvmaizei, var atrast alternatīvas, kuras, iespējams, jums jau ir mājās!