Iepirkšanās lielos iepakojumus ir veids kā ne tikai ekonomēt laiku, sagādājot ikdienai nepieciešamos produktus ilgākam periodam, bet arī ietaupīt naudas līdzekļus – vairumā iegādāti produkti ir izdevīgāki. Pērkot lielus iepakojumus, svarīgi ir produktus arī pareizi uzglabāt, tāpēc “Maxima Latvija” dalās padomiem, kā iepirkties gudri, lai iegādātie produkti saglabātu savu kvalitāti.
Ledusskapī - temperatūrai jābūt starp 3-4°C. Visiem produktiem, kas izņemti no oriģinālā iepakojuma, jābūt cieši iesaiņotiem folijā, pārtikas plēvē vai maisiņos, vai jāglabā noslēgtos plastmasas vai stikla traukos, lai aizsargātu no baktērijām, kas veicina pārtikas priekšlaicīgu sabojāšanos. Ņem vērā:
Plauktā - šeit ieteiktu uzturēt produktus, ko labāk turēt tumsā, vienmērīgā temperatūrā, piemēram, graudaugus, riekstus, žāvētus augļus, kafiju, makaronus un citus produktus. Tāpat arī konservējumus un ievārījumus var glabāt plauktā, lai tie neaizņem vietu ledusskapī. Tas pats arī ar dzērienu bundžiņām vai pudelēm - nelieciet visas uzreiz ledusskapī, bet ievietojiet tikai tad, kad vēlaties atdzesētu dzērienu. Būtiski arī ir parūpēties par savu mīluļu barību - arī viņu barība jāuzglabā sausā un vēsā vietā, vēlams iepakojumā, kur gaiss netiek klāt, lai saglabātu barības svaigumu. Konservētu dzīvnieku barība var uzglabāt plauktā, bet pēc atvēršanas jāuzglabā ledusskapī un jāizlieto pirms derīguma termiņa beigām.
Saldētavā - lai saglabātu pārtikas kvalitāti, saldētava jāuztur temperatūrā -18°C vai zemāk. Visi produkti, kas nav iepriekš iepakoti, piemēram, pelmeņi vai jūras produkti, ir jāiepako iepakojumos, kas aizsargā pārtiku no nelabvēlīgiem ārējiem apstākļiem. Saldētavā vislabāk uzglabāt gaļu un citus produktus, kas iegādāti lielākos daudzumos un kurus nevarēsiet apēst īsā laikā. Ja iepērkat gaļu vai zivis lielos iepakojumos, ir ieteicams tās sadalīt porcijās un sasaldēt, lai vieglāk ir plānot ēdienreizes. Tāpat arī augļus, dārzeņus un gatavotus ēdienus var uzglabāt saldētavā, lai novērstu pārtikas bojāšanos un saglabātu to svaigu līdz brīdim, kad tie būs nepieciešami. Produktus saldētavā vēlams turēt ne ilgāk par 3 mēnešiem.