Padomi mājsaimniecēm

8.aug
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus. Lai sēņošanas pieredze būtu pilnvērtīga, ir svarīgi ievērot dažus būtiskus padomus par sēņu apstrādi, uzglabāšanu un kombinēšanu. Rimi Gardēža Normunda Baranovska praktiskie ieteikumi noderēs arī veikalā iegādāto šampinjonu, šitake un citu sēņu valsts pārstāvju iekļaušanai ēdienkartē.
5.aug
Sākoties dārzeņu un ogu ražas novākšanas sezonai, daudzi no mums vēlas uzglabāt svaigo garšu un vitamīnus arī aukstajiem ziemas mēnešiem. Konservēšana mājās ne tikai sniedz iespēju saglabāt sezonas ražu, bet arī ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, izvairoties no nevēlamiem konservantiem un piedevām. Tā ir arī ilgtspējīga prakse, kas samazina pārtikas atkritumus un palīdz maksimāli izmantot dabas resursus. "Rimi" Gardēdis Normunds Baranovskis sniedz padomus par gardumu uzglabāšanu līdz piemērotai lietošanas reizei.
31.jūl
Ledusskapis ir izcils izgudrojums, tā mēs spējam pasargāt pārtikas produktus no priekšlaicīgas sabojāšanās. Tomēr ne visus pārtikas produktus ieteicams turēt ledusskapī, jo efekts var būt pretējs - tie var ātrāk sabojāties.
30.jūl
Pēc lietainajām dienām, pārnākot mājās, nepieciešams izžāvēt lietussargu. Ja tas netiks darīts, tad tas var sākt nelabi ost. Reizēm smaka ir tik nepatīkama, ka konkrēto lietussargu vairs nevēlamies izmantot. Izrādās, ka ir pavisam vienkāršs veids, ka atbrīvoties no nepatīkamās smakas!
29.jūl
Lai lietussargu atkal dabūtu tīru, nepieciešams ievērot pāris "noteikumus".
29.jūl
Šogad Latvijas vasara atkal padevusies karsta, tāpēc dārza gardumi, augļi un ogas liek par sevi manīt ātrāk nekā citus gadus. Karstuma un lietus viļņi veicina ātrāku augļu un dārzeņu nobriešanu, un mēs saskaramies ar situāciju, ka raža pēkšņi ir tik liela, ka jādomā par steidzīgu tās novākšanu un saglabāšanu ziemai.
17.jūl
Piena produkti ir viena no tām produktu kategorijām, kas mēdz uzkavēties mūsu ledusskapjos ilgāk un nereti pat pazust plauktu dziļumā. Tiem ir lielāks risks ātri sabojāties, tāpēc ir noderīgi apzināt to plašo izmantošanas spektru. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus piena produktu uzglabāšanā un izmantošanā, lai produktu pārpalikumi neietu zudībā.
14.jūl
Lai koka mēbeles izskatītos kā jaunas un tās būtu spīdīgas, izmantojiet olīveļļu!
12.jūl
Vai jūsu māju ir apsēdušas skudras? Tad jums noderēs šie četri padomi, kā atbrīvoties no skudrām iekštelpās, izmantojot dabiskas sastāvdaļas!
9.jūl
Kāds varbūt jau ir sācis konservēt, bet kādam vēl viss tikai priekšā. Bieži vien šim darbam mēs izmantojam burkas, kurās iepriekš bijis iekšā kāds cits produkts, bet tagad dodam tām jaunu dzīvi. Lai konservējumi izskatītos glītāk, nepieciešams atbrīvoties no etiķetēm. Reizēm šis darbiņš nemaz nav tik viegls, bet ir trīs veidi, kā pavisam vienkārši burkas padarīt tīras un skaistas!
7.jūl
Ikvien noteikti ir saskāries ar šādu problēmu - baltie krekli padusēs iekrāsojušies dzeltenīgi. No šiem dzeltenajiem traipiem ir grūti atbrīvoties! Iesakām izmēģināt šo metodi!
5.jūl
Vai drīkst ēst sapelējušu sieru, ja pelējumu nogriež nost? Uz šo jautājumu atbild Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ārsts Karan Rajans.
2.jūl
Mājās ienesot svaigus augļus un ogas, tos ātri vien mēdz apsēst augļu mušiņas. Iemāni mušiņas slazdā, lai tās tevi vairs netraucē!
23.jun
Līgo svētku brīvdienās un atvaļinājuma sezonā, daudzi no mums plāno atpūsties kopā ar ģimeni un draugiem. Kā liecina If Apdrošināšanas dati, plānojot ceļojumus vai pavadot laiku brīvā dabā, ir jāparūpējas ne tikai par plāksteriem vai nepieciešamajiem medikamentiem, bet arī par ugunsdzēšamo aparātu.
22.jun
Līgo svētkos teju katrā mājā galdā tiek celts siers. Visticamāk, ķimeņu siers, jo tas ir viens no tradicionālajiem šo svētku ēdieniem. Liekam to skaistos traukos, rotājam ar jāņuzālēm un baudām. Bet kāpēc gan svētkos aprobežoties ar ķimeņu sieru vien? Barbora.lv ierosina svētkos celt galdā siera plati. Kā to sagatavot?
19.jun
Ir produkti, kuri, gatavojot uz grila, iegūst pavisam citu garšu un garšo debešķīgi. Tomēr ir pietiekami daudz pārtikas produktu, kurus nav ieteicams gatavot uz grila. Iemesli var būt dažādi. Noskaidrojiet, kurus pārtikas produktus eksperti neiesaka grilēt!
14.jun
Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.
14.jun
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
12.jun
Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.
11.jun
Dzerot kafiju, paliek pāri kafijas biezumi. Kur tos likt? Izrādās, ka tiem var rast dažādus pielietojumus, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Tomēr tas nav viss, kafijas biezumi var būt arī labs mēslojums augiem.