Padomi mājsaimniecēm

30.aug
Vai jums dārzā ir daudz ābolu un kazeņu? Tad iesakām jums pagatavot šo gardo ievārījumu! Baudiet to ar pankūkām, izmantojiet kūku pagatavošanā vai pievienojiet klāt rīta putrām!
29.aug
Strādājot dārzā, lai rokas nenosmērētos, daudzi izmanto cimdus. Šie cimdi ātri vien var kļūt netīri! Kā pareizi parūpēties par dārza cimdu tīrību?
29.aug
Vai zinājāt, ka ir atsevišķi ziedi, kuri aug dārzā, lai priecētu mūsu acis, ir arī ēdami? Ēdamos ziedus var izmantot gan dažādu saldo ēdienu, gan dzērienu dekorēšanā un garšas uzlabošanā. Izlasiet un uzziniet, kuri dārza ziedi ir ēdami!
28.aug
Tomātu ražas pilnbriedā nākas būt radošiem, gatavojot dažādas maltītes un ziemas krājumus, lai zudībā neietu izaudzētais. Lai tomāti tik ātri nesabojātos, bet ilgāk saglabātos svaigi un garšīgi, iesakām šos četrus padomus!
26.aug
Šobrīd, kad pilnā pilnbriedā ievācam dažādus dārza labumus, to apjoms var būt tik liels, ka nespējam tos laicīgi notiesāt vai pagatavot ziemai. Ja jūsu ledusskapī ir "aizķērušies" gurķi, kuru izskats un tekstūra ir mainījusies, bet viss vēl nav tik slikti, lai tos mestu laukā, mums ir ideja, kā tos atkal padarīt kraukšķīgus un gardus!
8.aug
Sēņošana kļūst arvien populārāka, aicinot dabas mīļotājus un gardēžus baudīt šī veselīgā un aizraujošā hobija priekšrocības. Jau vasarā mežos aug dažādu sugu sēnes, kas piedāvā iespēju ne tikai baudīt dabas skaistumu, tās meklējot, bet arī pagatavot daudzveidīgus un gardus ēdienus. Lai sēņošanas pieredze būtu pilnvērtīga, ir svarīgi ievērot dažus būtiskus padomus par sēņu apstrādi, uzglabāšanu un kombinēšanu. Rimi Gardēža Normunda Baranovska praktiskie ieteikumi noderēs arī veikalā iegādāto šampinjonu, šitake un citu sēņu valsts pārstāvju iekļaušanai ēdienkartē.
5.aug
Sākoties dārzeņu un ogu ražas novākšanas sezonai, daudzi no mums vēlas uzglabāt svaigo garšu un vitamīnus arī aukstajiem ziemas mēnešiem. Konservēšana mājās ne tikai sniedz iespēju saglabāt sezonas ražu, bet arī ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, izvairoties no nevēlamiem konservantiem un piedevām. Tā ir arī ilgtspējīga prakse, kas samazina pārtikas atkritumus un palīdz maksimāli izmantot dabas resursus. "Rimi" Gardēdis Normunds Baranovskis sniedz padomus par gardumu uzglabāšanu līdz piemērotai lietošanas reizei.
31.jūl
Ledusskapis ir izcils izgudrojums, tā mēs spējam pasargāt pārtikas produktus no priekšlaicīgas sabojāšanās. Tomēr ne visus pārtikas produktus ieteicams turēt ledusskapī, jo efekts var būt pretējs - tie var ātrāk sabojāties.
30.jūl
Pēc lietainajām dienām, pārnākot mājās, nepieciešams izžāvēt lietussargu. Ja tas netiks darīts, tad tas var sākt nelabi ost. Reizēm smaka ir tik nepatīkama, ka konkrēto lietussargu vairs nevēlamies izmantot. Izrādās, ka ir pavisam vienkāršs veids, ka atbrīvoties no nepatīkamās smakas!
29.jūl
Lai lietussargu atkal dabūtu tīru, nepieciešams ievērot pāris "noteikumus".
29.jūl
Šogad Latvijas vasara atkal padevusies karsta, tāpēc dārza gardumi, augļi un ogas liek par sevi manīt ātrāk nekā citus gadus. Karstuma un lietus viļņi veicina ātrāku augļu un dārzeņu nobriešanu, un mēs saskaramies ar situāciju, ka raža pēkšņi ir tik liela, ka jādomā par steidzīgu tās novākšanu un saglabāšanu ziemai.
17.jūl
Piena produkti ir viena no tām produktu kategorijām, kas mēdz uzkavēties mūsu ledusskapjos ilgāk un nereti pat pazust plauktu dziļumā. Tiem ir lielāks risks ātri sabojāties, tāpēc ir noderīgi apzināt to plašo izmantošanas spektru. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus piena produktu uzglabāšanā un izmantošanā, lai produktu pārpalikumi neietu zudībā.
14.jūl
Lai koka mēbeles izskatītos kā jaunas un tās būtu spīdīgas, izmantojiet olīveļļu!
12.jūl
Vai jūsu māju ir apsēdušas skudras? Tad jums noderēs šie četri padomi, kā atbrīvoties no skudrām iekštelpās, izmantojot dabiskas sastāvdaļas!
9.jūl
Kāds varbūt jau ir sācis konservēt, bet kādam vēl viss tikai priekšā. Bieži vien šim darbam mēs izmantojam burkas, kurās iepriekš bijis iekšā kāds cits produkts, bet tagad dodam tām jaunu dzīvi. Lai konservējumi izskatītos glītāk, nepieciešams atbrīvoties no etiķetēm. Reizēm šis darbiņš nemaz nav tik viegls, bet ir trīs veidi, kā pavisam vienkārši burkas padarīt tīras un skaistas!
7.jūl
Ikvien noteikti ir saskāries ar šādu problēmu - baltie krekli padusēs iekrāsojušies dzeltenīgi. No šiem dzeltenajiem traipiem ir grūti atbrīvoties! Iesakām izmēģināt šo metodi!
5.jūl
Vai drīkst ēst sapelējušu sieru, ja pelējumu nogriež nost? Uz šo jautājumu atbild Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ārsts Karan Rajans.
2.jūl
Mājās ienesot svaigus augļus un ogas, tos ātri vien mēdz apsēst augļu mušiņas. Iemāni mušiņas slazdā, lai tās tevi vairs netraucē!
23.jun
Līgo svētku brīvdienās un atvaļinājuma sezonā, daudzi no mums plāno atpūsties kopā ar ģimeni un draugiem. Kā liecina If Apdrošināšanas dati, plānojot ceļojumus vai pavadot laiku brīvā dabā, ir jāparūpējas ne tikai par plāksteriem vai nepieciešamajiem medikamentiem, bet arī par ugunsdzēšamo aparātu.
22.jun
Līgo svētkos teju katrā mājā galdā tiek celts siers. Visticamāk, ķimeņu siers, jo tas ir viens no tradicionālajiem šo svētku ēdieniem. Liekam to skaistos traukos, rotājam ar jāņuzālēm un baudām. Bet kāpēc gan svētkos aprobežoties ar ķimeņu sieru vien? Barbora.lv ierosina svētkos celt galdā siera plati. Kā to sagatavot?