Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 
													
																 
  Solis pa solim, kā izvārīt perfektu pastu:
 - Ņemiet lielu katlu, piepildiet to ar 5,5 litriem ūdens (vārot 500 gramus makaronu). Tik daudz ūdens nepieciešams, lai makaroni nesaliptu kopā.
  - Uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
  - Dāsni pievienojiet ūdenim klāt sāli.
  - Lieciet verdošajā ūdenī makaronus.
  - Ņemiet koka karoti un maisiet makaronus līdz ūdens atkal ir sācis vārīties.
  - Ņemiet taimeri. Aplūkojiet makaronu iepakojumu. Tur būs norādīts laiks, cik ilgi nepieciešams vārīt makaronus. Vāriet tos par minūti mazāk nekā norādīts uz iepakojuma.
  - Pārbaudiet makaronu gatavību, ja jums tie šķiet par cietu, pavāriet tos vēl pavisam nedaudz.
  - Nokāsiet makaronus un nedaudz atdzesējiet.
  - Pievienojiet makaroniem klāt mērci un baudiet gardu maltīti!
  
Avots