Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!
Solis pa solim, kā izvārīt perfektu pastu:
- Ņemiet lielu katlu, piepildiet to ar 5,5 litriem ūdens (vārot 500 gramus makaronu). Tik daudz ūdens nepieciešams, lai makaroni nesaliptu kopā.
- Uzkarsējiet ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai.
- Dāsni pievienojiet ūdenim klāt sāli.
- Lieciet verdošajā ūdenī makaronus.
- Ņemiet koka karoti un maisiet makaronus līdz ūdens atkal ir sācis vārīties.
- Ņemiet taimeri. Aplūkojiet makaronu iepakojumu. Tur būs norādīts laiks, cik ilgi nepieciešams vārīt makaronus. Vāriet tos par minūti mazāk nekā norādīts uz iepakojuma.
- Pārbaudiet makaronu gatavību, ja jums tie šķiet par cietu, pavāriet tos vēl pavisam nedaudz.
- Nokāsiet makaronus un nedaudz atdzesējiet.
- Pievienojiet makaroniem klāt mērci un baudiet gardu maltīti!
Avots