Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!
Šefpavārs izceļ, ka virtuvē obligāti vajadzētu būt kanēlim. Šī garšviela ēdieniem un dzērieniem piedos patīkamu garšu un aromātu. Šefpavārs iesaka eksperimentēt ar kanēļa izmantošanu, pievienojot to klāt kafijai vai svaigiem augļiem. Kanēlis ir arī ļoti veselīgs, īpaši labs tas ir cilvēkiem ar agrīnu diabēta stadiju, jo tas palīdz līdzsvarot cukura līmeni asinīs.
Šefpavārs iesaka, gatavojot mājās vistas zupu, pievienot klāt kurkumu. Tā zupai piedos skaistu krāsu un garšas nianses. Kurkuma ir arī ļoti veselīga, tā spēj atstāt pozitīvu ietekmi uz visu ķermeni.
Ķiploks noteikti jau ir daudzu cilvēku mājās, jo tas ēdieniem spēj piešķirt labu garšu. Šefpavārs izceļ, lai ēdiens saņemtu visu labāko aromātu un vērtīgās īpašības no ķiploka, to uzreiz pēc nomizošanas un sagriešanas nevajadzētu pievienot klāt ēdieniem, bet nedaudz pagaidīt. Pēc ķiploka sagriešanas pagaidiet pāris minūtes un tikai tad to pievienojiet klāt ēdieniem. Vai zinājāt, ka ķiplokiem piemīt pretiekaisuma īpašības?
Arī ingvers ir ļoti plaši pielietojams garšaugs. To var likt klāt tējām, pievienot klāt augļiem vai dažādiem sāļiem ēdieniem. Ingvers ēdienam piešķirs nedaudz asu garšu! Tāpat, ēdot ingveru, var cīnīties ar kuņģa darbības traucējumiem. Ja izjūtat diskomfortu kuņģī, pievienojiet tējai vai ēdienam klāt ingveru!
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.