Padoms: kā pareizi uzglabāt saldos kartupeļus, lai tie nesabojātos

© pexels.com

Uzzini, kā pareizi uzglabāt saldos kartupeļus, lai tie pēc iespējas ilgāk nesabojātos un būtu izmantojami gardu ēdienu pagatavošanā!

pexels.com

Kā pareizi uzglabāt saldos kartupeļus?

Daudzus produktus, tostarp arī atsevišķus dārzeņus, ieteicams uzglabāt ledusskapī, lai tie ilgāk saglabātos svaigi un labi lietošanai. Tomēr saldais kartupelis nav tas gadījums!

Lai saldie kartupeļi neizžūtu, saglabātu savu raksturīgo saldeno garšu un tekstūru, tie ir jāuzglabā pareizā temperatūrā, tumšā, sausā vietā.

Ja saldos kartupeļus uzglabāsiet vietā, kura ir pārāk auksta jeb kur ir vēsāks par +12 grādiem, dārzeņa centrā parādīsies balti, cieti plankumi. Savukārt, ja saldos kartupeļus uzglabāsiet vietā, kura ir siltāka par +15 grādiem, tie kļūs mīksti, tie var izžūt vai sākt dīgt.

Saldos kartupeļus ieteicams uzglabāt pagrabā vai tumšā vietā virtuvē, lai tiem klāt netiktu saules stari. Atstājot tos tiešos saules staros, kartupeļi sāks dīgt.

Avots

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.