Uzzini, kā pareizi uzglabāt saldos kartupeļus, lai tie pēc iespējas ilgāk nesabojātos un būtu izmantojami gardu ēdienu pagatavošanā!
Daudzus produktus, tostarp arī atsevišķus dārzeņus, ieteicams uzglabāt ledusskapī, lai tie ilgāk saglabātos svaigi un labi lietošanai. Tomēr saldais kartupelis nav tas gadījums!
Lai saldie kartupeļi neizžūtu, saglabātu savu raksturīgo saldeno garšu un tekstūru, tie ir jāuzglabā pareizā temperatūrā, tumšā, sausā vietā.
Ja saldos kartupeļus uzglabāsiet vietā, kura ir pārāk auksta jeb kur ir vēsāks par +12 grādiem, dārzeņa centrā parādīsies balti, cieti plankumi. Savukārt, ja saldos kartupeļus uzglabāsiet vietā, kura ir siltāka par +15 grādiem, tie kļūs mīksti, tie var izžūt vai sākt dīgt.
Saldos kartupeļus ieteicams uzglabāt pagrabā vai tumšā vietā virtuvē, lai tiem klāt netiktu saules stari. Atstājot tos tiešos saules staros, kartupeļi sāks dīgt.