No pastas var pagatavot daudz gardus ēdienus, taču ir svarīgi zināt arī, kā to pareizi izmantot, lai ēdiens būtu debešķīgs. Lasiet rakstu un uzziniet, kādi ir pastas veidi un ar ko to pasniegt.
Farfalle pasta atgādina nelielus tauriņus. Šī pasta vislabāk sader ar sieru vai bagātīgu tomātu mērci. Šo pastu varat izmantot arī salātu pagatavošanā.
Bucatini līdzinās spageti, taču ir viena būtiska atšķirība. Šīs formas garajai pastai ir caurs vidus, pretēji tam, kāds ir spageti. Šo pastu ieteicams izmantot sautējumu gatavošanā, Āzijas virtuves ēdienu pagatavošanā, tāpat šo pastas veidu var pasniegt ar krēmīgu mērci.
Fettuccine ir olu makaroni, kas sagriezti garās, šaurās strēmelēs. Šo pastas veidu bieži pasniedz ar krēmīgām mērcēm.
Šī spirāles formas pasta lieliski saderēs ar bagātīgām gaļas mērcēm, smalki sagrieztiem dārzeņiem. Tāpat šo pastu ieteicams izmantot, ja gatavojat salātus vai sacepumu.
Šī ir neliela, spirālveida pasta. Tā ir līdzīga fusilli pastai, jo arī ir savīta. Arī šis pastas veids lieliski saderēs kopā ar bagātīgām gaļas mērcēm, lieliski iederēsies ceptos ēdienos un vieglos pastas salātos.
Šīs garās, plakanas nūdeles ir nedaudz biezākas nekā spageti. Šo pastu pasniedz ar jūras veltēm, krēmīgām mērcēm.
Šī pasta lieliski sader ar bagātīgām gaļas vai dārzeņu mērcēm, jo tā iesprauksies starp pastas malām. Tāpat šo pastu ieteicams izmantot ceptu ēdienu, piemēram, sacepumu pagatavošanai.
Šī pasta, kas īsa garuma, rievota, cauruļu formas, ir ideāli piemērota dažādiem ēdieniem. To var pasniegt gan ar mērci, gan izmantot salātu, gan sautējumu pagatavošanā.
Shell jeb gliemežvāku pasta ir pieejama dažādos izmēros. Lielo shell pastu ieteicams pildīt ar sieru un citām piedevām, no vidēja izmēra pastas ieteicams gatavot sacepumus vai pasniegt ar gaļas mērci, bet pavisam maza izmēra pastu ieteicams izmantot zupu un sautējumu pagatavošanā.
Klasiski garā, plānā, cilindriskās formas pasta vislabāk saderēs ar krēmīgu mērci vai vieglu olīveļļu un ķiplokiem. Tāpat spageti var pasniegt kopā ar jebkura veida gaļas un dārzeņu ēdieniem.