Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?
Eksperti norāda, ka visvieglākais veids, kā noteikt, cik daudz kafijas nepieciešams izmantot, lai pagatavotu krūzi garda dzēriena, ir zināt, cik precīzi liela ir izmantotā krūze.
Kafijas un ūdens attiecība visbiežāk ir 1:15 vai 1:18. Tas nozīmē to, ka uz viena kafijas grama ir jāizmanto 15 vai 18 mililitri ūdens. Tas nozīmē to, ja jūsu krūze ir 300 mililitrus liela, tad gardas kafijas pagatavošanai nepieciešami 20 grami maltas kafijas.
Pielietojot kafijas un ūdens attiecību 1:15, kafija būs stiprāka un ar bagātīgāku garšu. Savukārt attiecībā 1:18 kafija būs maigāka, jo tai pievienots vairāk ūdens.