Ir produkti, kuri, gatavojot uz grila, iegūst pavisam citu garšu un garšo debešķīgi. Tomēr ir pietiekami daudz pārtikas produktu, kurus nav ieteicams gatavot uz grila. Iemesli var būt dažādi. Noskaidrojiet, kurus pārtikas produktus eksperti neiesaka grilēt!
Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
Dzerot kafiju, paliek pāri kafijas biezumi. Kur tos likt? Izrādās, ka tiem var rast dažādus pielietojumus, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Tomēr tas nav viss, kafijas biezumi var būt arī labs mēslojums augiem.
Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. SIA “Eco Baltia vide” speciālisti un Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas eksperte Rūta Bendere dalās padomos, kas palīdzēs izvairīties no smakām, šķirojot bioloģiskos atkritumu.
Mēs citu acīs vēlamies izskatīties labi un satriecoši. Tomēr reizēm mūsu centība var ciest neveiksmi. Eksperti nosauc sešas lietas, kuras nevajadzētu pirkt, lai citu acīs neizskatītos nabadzīgi.
Piparmētras ziemā visbiežāk tiek izmantotas gardas tējas pagatavošanai, bet vasarā - kokteiļu. Izrādās, ka ar to vien neaprobežojas piparmētru izmantošanas iespējas. Uzziniet, kur vēl var izmantot piparmētras!
Pasaulē lielākajā pētījumā par dzīvi mājās noskaidrots, ka viens no būtiskākajiem elementiem, kas ļauj mums justies mājās labi, ir sajūta, ka kontrolējam savu dzīvi. Tomēr viens no šķēršļiem katram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam, kas liedz to izjust un justies labi, ir sajūta, ka mājas darbi nekad nebeidzas. Eksperti dalās praktiskos padomos, kā līdzsvarot mājās paveicamos darbus un atvēlēt laiku arī atpūtai.
Nav nekāds pārsteigums, ja vasaras laikā, atrodoties svaigā gaisā, mums uzbrūk knišļi. Lai arī tas nav pārsteigums, taču jebkurā gadījumā tas ir nepatīkami, tāpēc ir nepieciešams rīkoties. Pagatavojiet pats savu knišļu atbaidīšanas līdzekli. To uzpūšot uz ādas, iespējams, sevi pasargāsiet no sāpīgajiem kodumiem!
Klāt ir tas laiks, kad mēs biežāk dodamies atpūsties pie dabas. Šādu atpūtu svaigā gaisā pamatīgi var sabojāt odi un citi insekti, kas uzbrūk nepamanīti. Ir dažādi aromāti, kas atbaidīs insektus, lai tie mums neuzbruktu.
Cik bieži jūs maināt puķu vāzēs ūdeni? Vai tas ir jādara ievērojot noteiktu "grafiku", vai jāvadās pēc sajūtām? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz floriste.
Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē. Par to, cik šie priekšstati ir patiesi vai tomēr mītiski, zināšanās dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.
Bieži, gatavojot ēdienu cepeškrāsnī, nosmērējam ne tikai cepešpannas, bet arī pašu krāsni. Ja cepešpannu mēs notīram pēc katras lietošanas reizes, tad pašu krāsni vien retais katru reizi iztīra. Tieši tāpēc tajā var uzkrāties netīrumi, ēdienu atliekas. Lai pavisam viegli un ātri iztīrītu cepeškrāsni, un tā izskatītos kā jauna, izmantojiet šo triku!
Skaidri zināms, ka ir prātīgi un izdevīgi maltītes plānot uz priekšu un pārtiku iegādāties visai nedēļai. Tomēr šāda pieeja rada jaunus izaicinājumus: ledusskapis pilns ar sagatavotajiem ēdieniem un pāri palikušajiem produktiem, bet kā tos vispareizāk uzglabāt, lai tie nesabojātos? Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sešus praktiskus padomus ēdiena uzglabāšanai.
Kad runa ir par pārtikas produktu krājumiem, nav tādu noteikumu, kam vienmēr obligāti jābūt virtuvē, saka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. Tas, kādus produktus glabāt pieliekamajā vai ledusskapī, ir ļoti atkarīgs no katra cilvēka dzīvesveida, ēšanas paradumiem un mājsaimniecības izmēra. Tomēr ir produkti, kurus būtu ieteicams turēt pa rokai, sevišķi tad, ja kaut ko vajag pagatavot ātri.
Brīvdienas un svētki ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju. Uzkodu dēlis ir interesants veids, kā pārsteigt viesus ar dažādām garšu paletēm, vienlaikus padarot svētku galdu krāšņāku un ietaupot arī vietu uz svētku galda. “Maxima Latvija” garšu eksperti apkopojuši piecus padomus, kā sagatavot uzkodu dēli.
Tiem, kuriem šķiet, ka pelējums rodas tikai tumšos pagraba nostūros, gaidāma vilšanās, jo pelējuma sēnīte var parādīties jebkurā vietā mājās, darbā vai skolā, kur ir liels daudzums nekontrolēta mitruma. Ja no tās laikus neatbrīvojas, pelējums var izplatīties un radīt nopietnas veselības problēmas.
Daudzi cilvēki mūsdienās arvien spiesti domāt, kā ieekonomēt naudu, lai līdz algas dienai nebūtu jādzīvo trūkumā. Visvieglāk ir iespējams ieekonomēt uz pārtiku, pērkot lētākus produktus un atsakoties no luksusa precēm. Kā vēl iespējams ietaupīt un vienlaicīgi dzīvot dabai draudzīgi?
Vai zinājāt, ka varat pagatavot pats savu veļas mazgājamo līdzekli jeb pulveri? Tas efektīvi spēs iztīrīt traipus! Tā pat, pagatavojot pati savu pulveri, varat izvēlēties pēc saviem ieskatiem, kādu aromātu savām drēbē vēlaties piešķirt!