8 produkti, kurus nav ieteicams likt ledusskapī

© unsplash.com

Ledusskapis ir izcils izgudrojums, tā mēs spējam pasargāt pārtikas produktus no priekšlaicīgas sabojāšanās. Tomēr ne visus pārtikas produktus ieteicams turēt ledusskapī, jo efekts var būt pretējs - tie var ātrāk sabojāties.

unsplash.com

1. Kartupeļi

Kartupeļu uzglabāšanai vislabāk piemērota vēsa, tumša vide. Ledusskapis ir pārāk auksts priekš kartupeļiem. Uzglabājot ledusskapī kartupeļus, to tekstūra var mainīties, jo aukstums ietekmē šajā dārzenī esošo cieti.

unsplash.com

2. Sīpoli

Sīpoli ledusskapī daudz ātrāk sabojāsies nekā, ja tos turēsiet uz virtuves letes. Tie ledusskapī savītīs un ātrāk sapelēs. Sīpolus ieteicams turēt istabas temperatūrā, prom no tiešiem saules stariem.

unsplash.com

3. Ķiploks

Uzglabājot ledusskapī ķiplokus, tie aukstumā zaudēs savu garšu. Ķiplokus ieteicams uzglabāt, lai tie nezaudētu savu aromātu, vēsā, sausā vietā, kur tiem piekļūst klāt gaiss, piemēram, papīra maisiņā.

unsplash.com

4. Melone

Veselu, nesagrieztu meloni vislabāk ir uzglabāt istabas temperatūrā. Tās garšu un bojāšanās ātrumu neietekmēs augļa ievietošana ledusskapī. Aukstais gaiss ietekmēs melones labās īpašības, aukstumā ātrāk noārdās antioksidanti. Ēdot meloni, kura nav turēta ledusskapī, tā būs veselīgāka.

unsplash.com

5. Medus

Ja turēsiet medu ledusskapī, tas kristalizēsies. Šķidrais medus kļūs graudains, praktiski ciets.

unsplash.com

6. Maize

Maize ir viens no produktiem, kuru derīguma termiņš ir īss. Tā var salīdzinoši ātri sabojāties jeb sapelēt. Daudzi cilvēki vēlas pagarināt maizes "mūžu" turot to ledusskapī, lai novērstu pelējuma veidošanos. Tomēr maize aukstos apstākļos ātrāk izžūst un kļūst cieta . Maizi labāk uzglabāt maizes kastē.

unsplash.com

7. Rieksti

Riekstus var uzglabāt ledusskapī, taču ir jārēķinās ar to, ka to garša mainīsies. Auksti rieksti negaršos tikpat labi, kā tie, kuri uzglabāti, piemēram, skapīti. Tāpat rieksti labi absorbē citu pārtikas produktu aromātus, tāpēc laika gaitā var zaudēt savu raksturīgo garšu. Riekstus ieteicams labāk uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā.

unsplash.com

8. Asās mērces

Ja jums garšo asās, piparotās mērces, tad tās noteikti neuzglabājiet ledusskapī. Aukstumā asās mērces var zaudēt savu pikantumu. Šīs mērces var uzglabāt istabas temperatūrā, jo tajās esošais etiķis neļaus tur savairoties baktērijām.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Svarīgākais