Trīs veidi, kā pavisam viegli atbrīvoties no etiķetēm uz stikla burkām

© pexels.com

Kāds varbūt jau ir sācis konservēt, bet kādam vēl viss tikai priekšā. Bieži vien šim darbam mēs izmantojam burkas, kurās iepriekš bijis iekšā kāds cits produkts, bet tagad dodam tām jaunu dzīvi. Lai konservējumi izskatītos glītāk, nepieciešams atbrīvoties no etiķetēm. Reizēm šis darbiņš nemaz nav tik viegls, bet ir trīs veidi, kā pavisam vienkārši burkas padarīt tīras un skaistas!

pexels.com

Padomi, kā atbrīvoties no nevēlamajām etiķetēm uz stikla burkām

Etiķetes uz burkām mēdz būt dažādas. Dažas būs matētas, citas spīdīgas, vēl citas ar izteiktu tekstūru. Lai arī kāds būtu etiķetē izmatotais papīrs, visbiežāk burkas ir grūti padarīt tīras no līmes.

Ja mazgājot stikla burku nespējat atbrīvoties no līmes traipiem, tad izmantojat vienu no šīm metodēm:

  • mērcējiet burku eļļā - vispirms iespēju robežās noplēsiet nost papīra etiķeti un pēc tam iemērciet burku eļļā, notīriet līmi ar švammīti.
  • mērcējiet burku karstā ziepjūdenī - arī šajā gadījumā noplēsiet iespēju robežās nost papīra etiķi un tikai pēc tam iemērciet burku karstajā ziepjūdeni, notīriet līmi ar švammīti.
  • ielejiet burkā karstu ūdeni - karstais ūdens izkausēs līmi un vieglāk būs burku padarīt tīru.

Ja joprojām uz burkas ir palikuši līmes traipi, uzklājiet uz vatītes nagu lakas noņēmēju vai eikalipta eļļu, paberzējiet to pret burku un līme nonāks nost.

Avots

Svarīgākais