5 padomi, ko darīt, lai mājas uz visiem laikiem atbrīvotu no zirnekļiem

© unsplash.com

Daudziem cilvēkiem zirnekļi nepatīk un pat ir bail no tiem. Tomēr reizi pa reizei tie kā nelūgti viesi var ierasties jūsu mājoklī. Ko darīt, lai izvairītos no zirnekļu apmeklējuma?

unsplash.com

1. Pārbaudiet logus un durvis

Vispirms, lai izvairītos no tā, ka jūsu mājoklī iekļūst nelūgtie viesi zirnekļi, ir svarīgi pārbaudīt logus un durvis. Precīzāk to, vai pie logiem un durvīm nav spraugu pa kurām varētu iekļūt iekštelpās ne tikai zirnekļi, bet arī citi kukaiņi. Ja šādas spraugas pamanāt, tās nepieciešams aiztaisīt, lai izvairītos no nevēlamiem "īrniekiem".

unsplash.com

2. Regulāri uzkopiet mājokli

Regulāra mājokļa uzkopšana ir svarīga vairāku iemeslu dēļ, ne tikai tāpēc, lai dzīvesvieta būtu tīra, bet arī, lai izvairītos no zirnekļiem un citiem kukaiņiem.

unsplash.com

3. Sakārtojiet pagrabu un bēniņus

Zirnekļiem patīk uzturēties tumšās, vēsās vietās, kas reti tiek izmantotas un tīrītas, piemēram, bēniņi un pagrabs. Tieši tāpēc ieteicams salīdzinoši regulāri sakārtot un iztīrīt šīs telpas, kā arī izmest liekās lietas, lai tās neuzkrātu putekļus.

pexels.com

4. Uzglabājiet reti izmantojamas lietas kastēs

Mantas, kuras tiek reti izmantotas, labāk uzglabāt cieši noslēgtās kastēs. Ja tās reti tiek liktas lietā, piemēram, svētku dekorācijas, kuras savu aktualitāti piedzīvo vien reizi gadā, jo citādāk tā var būt laba mājvieta zirnekļiem, jo tie tur netraucēti tur var dzīvot.

unsplash.com

5. Iegādājoties lietotas mēbeles, pārbaudiet to tīrību

Ja esat plānojis iegādāties lietotas mēbeles, piemēram, dīvanu, tad pirms tā nogādāšanas mājās pārbaudiet tā tīrību, katru stūrīti, lai pārliecinātos, ka tur jau nedzīvo zirnekļi vai citi kukaiņi. Šādā veidā izvairīsieties no nejaušas nelūgto viesu ienešanas mājās. Ja ir iespējams, tad pirms lietotu mēbeļu ienešanas mājoklī, tās iztīriet.

Avots

Svarīgākais