Skudras mājā: kā no tām tikt vaļa?

© unsplash.com

Vai jūsu māju ir apsēdušas skudras? Tad jums noderēs šie četri padomi, kā atbrīvoties no skudrām iekštelpās, izmantojot dabiskas sastāvdaļas!

unsplash.com

Kā cīnīties ar skudrām?

Šie četri dabiskie līdzekļi, kas nav toksiski un nesatur ķīmiju, palīdzēs no jūsu mājām aizdzīt projām nevēlamos viesus - skudras:

  • pipari - skudras izmanto savu ožu, lai pārvietotos, un piparu smarža tām nepatiks. Izkaisiet gar grīdlīstēm un citām vietām, pa kurām jūsu mājā ienāk skudras, melnos piparus vai kajēnas piparus. Pipari atturēs skudras no jūsu mājas, bet tai pat laikā nenogalinās tās.
  • ēteriskās eļļas - dažas ēteriskās eļļas darbojas kā dabiski skudru atbaidītāji, jo to aromāts nepatīk skudrām. Skudrām nepatīk piparmētru, kanēļa, citronu, eikaliptu, timiāna, citronzāles un tējas koka eļļu smarža. Sajauciet dažus pilienus ēteriskās eļļas ar tasi ūdens un izsmidziniet ūdeni gar grīdlīstēm, logiem, durvīm.
  • etiķis - etiķis ir vēl viens produktus, kuru varat izmantot, lai aizbaidītu skudras. Sajauciet etiķi ar ūdeni attiecībā 1:1. Noslauciet grīdlīstes, logus, durvis un citas virsmas ar šo šķidrumu.
  • soda - skudrām nepatīk cepamā soda, jo tā spēj tās nogalināt. Skudrām apēdot sodu, tās iet bojā. Lai izveidotu mājās skudru slazdu, vienādās daļās sajauciet cepamo sodu ar medu un ūdeni. Masu ielieciet seklos traukos un novietojiet tos dažādās mājokļa vietās, kur parasti ir skudras.

Avots

Svarīgākais