Padomi mājsaimniecēm

2.jūl 2024
Mājās ienesot svaigus augļus un ogas, tos ātri vien mēdz apsēst augļu mušiņas. Iemāni mušiņas slazdā, lai tās tevi vairs netraucē!
23.jun 2024
Līgo svētku brīvdienās un atvaļinājuma sezonā, daudzi no mums plāno atpūsties kopā ar ģimeni un draugiem. Kā liecina If Apdrošināšanas dati, plānojot ceļojumus vai pavadot laiku brīvā dabā, ir jāparūpējas ne tikai par plāksteriem vai nepieciešamajiem medikamentiem, bet arī par ugunsdzēšamo aparātu.
22.jun 2024
Līgo svētkos teju katrā mājā galdā tiek celts siers. Visticamāk, ķimeņu siers, jo tas ir viens no tradicionālajiem šo svētku ēdieniem. Liekam to skaistos traukos, rotājam ar jāņuzālēm un baudām. Bet kāpēc gan svētkos aprobežoties ar ķimeņu sieru vien? Barbora.lv ierosina svētkos celt galdā siera plati. Kā to sagatavot?
19.jun 2024
Ir produkti, kuri, gatavojot uz grila, iegūst pavisam citu garšu un garšo debešķīgi. Tomēr ir pietiekami daudz pārtikas produktu, kurus nav ieteicams gatavot uz grila. Iemesli var būt dažādi. Noskaidrojiet, kurus pārtikas produktus eksperti neiesaka grilēt!
14.jun 2024
Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.
14.jun 2024
Cepeškrāsnī cepti kraukšķīgi kartupeļi ir ļoti gardi. Reizēm diemžēl neizdodas tik veiksmīgi iegūt kraukšķīgumu. Izrādās, ka ir nepieciešams kartupeļiem pievienot klāt divas sastāvdaļas, lai vienmēr garantētu, ka tie izdosies apetelīgi un kraukšķīgi.
12.jun 2024
Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.
11.jun 2024
Dzerot kafiju, paliek pāri kafijas biezumi. Kur tos likt? Izrādās, ka tiem var rast dažādus pielietojumus, piemēram, pagatavojot ķermeņa skrubi. Tomēr tas nav viss, kafijas biezumi var būt arī labs mēslojums augiem.
10.jun 2024
Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. SIA “Eco Baltia vide” speciālisti un Latvijas Atkritumu saimniecības asociācijas eksperte Rūta Bendere dalās padomos, kas palīdzēs izvairīties no smakām, šķirojot bioloģiskos atkritumu.
4.jun 2024
Mēs citu acīs vēlamies izskatīties labi un satriecoši. Tomēr reizēm mūsu centība var ciest neveiksmi. Eksperti nosauc sešas lietas, kuras nevajadzētu pirkt, lai citu acīs neizskatītos nabadzīgi.
30.mai 2024
Piparmētras ziemā visbiežāk tiek izmantotas gardas tējas pagatavošanai, bet vasarā - kokteiļu. Izrādās, ka ar to vien neaprobežojas piparmētru izmantošanas iespējas. Uzziniet, kur vēl var izmantot piparmētras!
27.mai 2024
Pasaulē lielākajā pētījumā par dzīvi mājās noskaidrots, ka viens no būtiskākajiem elementiem, kas ļauj mums justies mājās labi, ir sajūta, ka kontrolējam savu dzīvi. Tomēr viens no šķēršļiem katram ceturtajam Latvijas iedzīvotājam, kas liedz to izjust un justies labi, ir sajūta, ka mājas darbi nekad nebeidzas. Eksperti dalās praktiskos padomos, kā līdzsvarot mājās paveicamos darbus un atvēlēt laiku arī atpūtai.
26.mai 2024
Nav nekāds pārsteigums, ja vasaras laikā, atrodoties svaigā gaisā, mums uzbrūk knišļi. Lai arī tas nav pārsteigums, taču jebkurā gadījumā tas ir nepatīkami, tāpēc ir nepieciešams rīkoties. Pagatavojiet pats savu knišļu atbaidīšanas līdzekli. To uzpūšot uz ādas, iespējams, sevi pasargāsiet no sāpīgajiem kodumiem!
24.mai 2024
Klāt ir tas laiks, kad mēs biežāk dodamies atpūsties pie dabas. Šādu atpūtu svaigā gaisā pamatīgi var sabojāt odi un citi insekti, kas uzbrūk nepamanīti. Ir dažādi aromāti, kas atbaidīs insektus, lai tie mums neuzbruktu.
21.mai 2024
Cik bieži jūs maināt puķu vāzēs ūdeni? Vai tas ir jādara ievērojot noteiktu "grafiku", vai jāvadās pēc sajūtām? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz floriste.
20.mai 2024
Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē. Par to, cik šie priekšstati ir patiesi vai tomēr mītiski, zināšanās dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.
12.mai 2024
Bieži, gatavojot ēdienu cepeškrāsnī, nosmērējam ne tikai cepešpannas, bet arī pašu krāsni. Ja cepešpannu mēs notīram pēc katras lietošanas reizes, tad pašu krāsni vien retais katru reizi iztīra. Tieši tāpēc tajā var uzkrāties netīrumi, ēdienu atliekas. Lai pavisam viegli un ātri iztīrītu cepeškrāsni, un tā izskatītos kā jauna, izmantojiet šo triku!
7.mai 2024
Skaidri zināms, ka ir prātīgi un izdevīgi maltītes plānot  uz priekšu un pārtiku iegādāties visai nedēļai. Tomēr šāda pieeja rada jaunus izaicinājumus: ledusskapis pilns ar sagatavotajiem ēdieniem un pāri palikušajiem produktiem, bet kā tos vispareizāk uzglabāt, lai tie nesabojātos? Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sešus praktiskus padomus ēdiena uzglabāšanai.
6.mai 2024
Kad runa ir par pārtikas produktu krājumiem, nav tādu noteikumu, kam vienmēr obligāti jābūt virtuvē, saka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. Tas, kādus produktus glabāt pieliekamajā vai ledusskapī, ir ļoti atkarīgs no katra cilvēka dzīvesveida, ēšanas paradumiem un mājsaimniecības izmēra. Tomēr ir produkti, kurus būtu ieteicams turēt pa rokai, sevišķi tad, ja kaut ko vajag pagatavot ātri.
2.mai 2024
Brīvdienas un svētki ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju. Uzkodu dēlis ir interesants veids, kā pārsteigt viesus ar  dažādām garšu paletēm, vienlaikus padarot svētku galdu krāšņāku un ietaupot arī vietu uz svētku galda. “Maxima Latvija” garšu eksperti apkopojuši piecus padomus, kā sagatavot uzkodu dēli.