Ideja, ko iesākt ar rabarberu miziņām

© unsplash.com

Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.

Vajadzēs:

  • 250 g rabarberu miziņas;
  • 1 kg cukuru;
  • 2 1/2 tējk. citronskābes;
  • 1 l ūdens.

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet kārtīgi rabarberus un tad tos nomizojiet.

2. Lieciet katlā visas sastāvdaļas un novietojiet katliņu uz plīts.

3. Ieslēdziet plīti. Kad katliņā iekšā esošais saturs ir sācis vārīties, samaziniet liesmu un vāriet visas sastāvdaļas aptuveni 20 - 25 minūtes.

4. Šķidrumam vajadzētu nedaudz sabiezēt.

5. Pēc 20 - 25 minūtēm noņemiet katliņu no plīts. Atdzesējiet tajā iekšā esošo sīrupu. Uz 24 stundām ielieciet katliņu ledusskapī.

6. Nākamajā dienā izkāsiet sīrupu, lai tas būtu dzidrs.

7. Lieciet sīrupu atkal uz plīts karsēties, aptuveni 8 minūtes.

8. Pēc tam karsto sīrupu pildiet tīrās pudelēs. Šādi to ilgāk būs iespējams uzglabāt.

Avots

Virtuvē

Ja meklējat ātri pagatavojamu, veselīgu un sildošu zupu, kas ne tikai būs ļoti garšīga, bet arī sniegs enerģiju un sasildīs, tad šī burkānu un ingvera zupa būs īstā! Burkāni ir lielisks A vitamīna avots, bet ingvers palīdz uzlabot gremošanu un dod siltumu. Šī zupa ir ideāla ātrai pusdienu vai vakariņu sagatavošanai - to var pagatavot tikai 20 minūtēs! Ar recepti dalās “exmple.com”.

Svarīgākais