Ideja, ko iesākt ar rabarberu miziņām

© unsplash.com

Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.

Vajadzēs:

  • 250 g rabarberu miziņas;
  • 1 kg cukuru;
  • 2 1/2 tējk. citronskābes;
  • 1 l ūdens.

Pagatavošana:

1. Nomazgājiet kārtīgi rabarberus un tad tos nomizojiet.

2. Lieciet katlā visas sastāvdaļas un novietojiet katliņu uz plīts.

3. Ieslēdziet plīti. Kad katliņā iekšā esošais saturs ir sācis vārīties, samaziniet liesmu un vāriet visas sastāvdaļas aptuveni 20 - 25 minūtes.

4. Šķidrumam vajadzētu nedaudz sabiezēt.

5. Pēc 20 - 25 minūtēm noņemiet katliņu no plīts. Atdzesējiet tajā iekšā esošo sīrupu. Uz 24 stundām ielieciet katliņu ledusskapī.

6. Nākamajā dienā izkāsiet sīrupu, lai tas būtu dzidrs.

7. Lieciet sīrupu atkal uz plīts karsēties, aptuveni 8 minūtes.

8. Pēc tam karsto sīrupu pildiet tīrās pudelēs. Šādi to ilgāk būs iespējams uzglabāt.

Avots

Virtuvē

Jauni, zaļi, kraukšķīgi un svaigi gurķīši ir īsta vasaras garša! Tomēr patiešām garšīgi tie ir tikai tad, kamēr ir vēl stingrie un kraukšķīgi - savītis gurķis nerosina apetīti. Kā tos saglabāt svaigus ilgāk un atjaunot to sākotnējo garšu un kraukšķīgumu? Raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais