Gatavojot dažādus gardumus no rabarberiem, vienmēr paliek pāri to miziņas. Izrādās, ka no tām var pagatavot gardu sīrupu.
1. Nomazgājiet kārtīgi rabarberus un tad tos nomizojiet.
2. Lieciet katlā visas sastāvdaļas un novietojiet katliņu uz plīts.
3. Ieslēdziet plīti. Kad katliņā iekšā esošais saturs ir sācis vārīties, samaziniet liesmu un vāriet visas sastāvdaļas aptuveni 20 - 25 minūtes.
4. Šķidrumam vajadzētu nedaudz sabiezēt.
5. Pēc 20 - 25 minūtēm noņemiet katliņu no plīts. Atdzesējiet tajā iekšā esošo sīrupu. Uz 24 stundām ielieciet katliņu ledusskapī.
6. Nākamajā dienā izkāsiet sīrupu, lai tas būtu dzidrs.
7. Lieciet sīrupu atkal uz plīts karsēties, aptuveni 8 minūtes.
8. Pēc tam karsto sīrupu pildiet tīrās pudelēs. Šādi to ilgāk būs iespējams uzglabāt.