9 interesanti veidi, kur izmantot piparmētras

© unsplash.com

Piparmētras ziemā visbiežāk tiek izmantotas gardas tējas pagatavošanai, bet vasarā - kokteiļu. Izrādās, ka ar to vien neaprobežojas piparmētru izmantošanas iespējas. Uzziniet, kur vēl var izmantot piparmētras!

unsplash.com

1. Salātu pagatavošanā

Piparmētras padarīs ne tikai gardākus dažādus dzērienus, bet arī ēdienus. Vasarā, kad ir pieejamas svaigas piparmētras, pavāri iesaka tās pievienot klāt svaigajiem salātiem. Piparmētras lieliski papildinās gan dārzeņu, gan augļu salātus. Tās piešķirs salātiem "svaigumu". Tāpat no piparmētram var pagatavot gardu pesto!

unsplash.com

2. Matu skalošanai

Pagatavojiet stipru piparmētru tēju, sajauciet to ar ābolu sidra etiķi un izskalojiet matus. Piparmētru tēja nomierinās sakairināto galvas ādu, līdzsvaros sebuma veidošanos, pabaros matus un pat var palīdzēt cīņā ar blaugznām.

unsplash.com

3. Mutes skalojamais

Sasmalciniet piparmētras (1/4 gl), klāt pievienojiet sasmalcinātas bazilika, timiāna vai oregano lapas. Aplejiet lapiņas ar vienu litru verdoša ūdens. Pagaidiet līdz šķidrums atdziest. Izkāsiet šķidrumu. Uzglabājiet mutes skalojamo līdzekli ledusskapī.

unsplash.com

4. Piparmētru vanna

Aptuveni uz 10 minūtēm iemērciet sauju piparmētru lapiņu puslitrā karsta ūdens. Pēc 10 minūtēm izkāsiet šķidrumu. Pievienojiet piparmētru tēju vannas ūdenim. Piparmētras palīdzēs uzmundrināt ādu, savukārt to aromāts palīdzēs relaksēties.

unsplash.com

5. Līdzeklis pret saules apdegumiem

Pagatavojiet stipru piparmētru tēju. Atdzesējiet to, kad tēja ir pilnīgi auksta, samitriniet tējā vates plāksnīti un maigi ieziediet apdegušo ādu ar tēju. Piparmētru tēja palīdzēs remdēt nepatīkamās sajūtas.

unsplash.com

6. Elpas atsvaidzinātājs

Lai iegūtu svaigu elpu, atliek vien sakošļāt pāris piparmētru lapiņas!

unsplash.com

7. Mājas aromatizētājs

Šoreiz jums būs nepieciešamas nevis svaigas piparmētru lapiņas, bet piparmētru ēteriskā eļļa. Mazgājot grīdu, pievienojiet ūdenim klāt pāris pilienus piparmētru eļļu. Šādi jūsu mājās izplatīsies patīkams aromāts.

unsplash.com

8. Cīņai ar kodēm

Ja jūsu mājās ir iemitinājušās kodes, tad piparmētras var palīdzēt no tām atbrīvoties. Sasieniet kopā pāris piparmētru zariņus. Varat piparmētrām pievienot klāt arī kādu lavandas, rozmarīna vai salvijas zariņu. Ielieciet zariņus neilona zeķē. Zeķi ielieciet skapī. Kodēm nepatiks šis aromāts, kā arī jūsu drēbes patīkami smaržos.

unsplash.com

9. Skudru atbaidīšanai

Ja jūsu mājās nevēlamie ciemiņi ir skudras, tad ar tām var cīnīties pavisam draudzīgā veidā. Atrodiet vietu pa kuru jūsu miteklī ienāk skudras. Nolieciet tajā vietā svaigas piparmētras. Skudrām nepatiks to aromāts un tās vairs neienāks jūsu mājās.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Dzīvo gudri!

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais