7 produkti, kurus nav ieteicams gatavot uz grila

© unsplash.com

Ir produkti, kuri, gatavojot uz grila, iegūst pavisam citu garšu un garšo debešķīgi. Tomēr ir pietiekami daudz pārtikas produktu, kurus nav ieteicams gatavot uz grila. Iemesli var būt dažādi. Noskaidrojiet, kurus pārtikas produktus eksperti neiesaka grilēt!

unsplash.com

1. Cūkgaļas karbonāde

Atšķirībā no cūkgaļas ribiņām vai plecu daļas, kuras pēc cepšanas uz grila garšo debešķīgi, eksperti neiesaka grilēt cūkgaļas karbonādi. Iemesls ir tajā, ka šis gaļas veids satur maz tauku. Tas nozīmē, ka, grilējot gaļu, tā kļūs sausa.

unsplash.com

2. Liesas zivis

Grilētas zivis ir ļoti gardas. Tomēr ne visas zivis ieteicams grilēt. Grilējot liesas zivis, tās kļūs ļoti sausas. Grilēšanai vislabāk piemērotas treknas vai taukainas zivis, piemēram, lasis vai tuncis.

unsplash.com

3. Bekons

Lai arī ideja par kraukšķīga un garda bekona pagatavošanu uz grila var šķist vilinoša, tomēr eksperti neiesaka šādā veidā pagatavot bekonu. Izrādās, ka pie vainas nav tas, ka šādi gatavots bekons būtu negaršīgs, bet gan tāpēc, ka gaļa ļoti sprakšķēs un tauki šļakstīsies uz visām pusēm. Ja tauku šļakatas nokļūs ugunī, var izcelties ugunsgrēks. Tāpat, gatavojot bekonu uz grila, tas ātri var piedegt.

unsplash.com

4. Attīrītas garneles

Grilētas garneles ir gardas. Tās ir ieteicams gatavot uz grila, ja vien ievērojat vienu noteikumu. Eksperti neiesaka grilēt attīrītas garneles jeb grilējiet tās ar visu čaulu. Grilējot nomizotas garneles, tā ātri izžūs lielajā karstumā. Tāpat garneles var iegūt gumijotu tekstūru.Tas pats attiecas arī uz ķemmīšgliemenēm.

unsplash.com

5. Tofu

Ja jums garšo tofu un piknika laikā nolemjat to pagatavot uz grila, rezultāts nebūs tāds, kādu noteikti gadāt. Tā kā tofu ir mīksta tekstūra, tas izjuks uz karstā grila. Labāk tofu apcept pannā.

unsplash.com

6. Lapu zaļumi

Grilēt var ne tikai gaļu un zivis, bet arī dārzeņus. Tomēr ne visus dārzeņus ieteicams likt uz grila. Piemēram, grilēti lapu zaļumi nebūs gardi. Tādi zaļumi kā, piemēram, spināti, lapu salāti, lapu kāposti satur daudz ūdens, nonākot saskarē ar lielu karstumu, tie savītīs un piedegs.

unsplash.com

7. Tomāti

Ja jums garšo cepti tomāti, tad labāk tos arī turpmāk gatavojiet uz pannas. Tā kā tomātiem ir mīksta tekstūra, tos uzdurot uz iesma un tiem nonākot saskarē ar lielu karstumu, tie var izjukt un iekrist oglēs.

Vislabāk ir grilēt sakņu dārzeņus, piemēram, burkānus, bietes vai cukīni.




Avots

Virtuvē

Čipši ir daudzu cilvēku iecienīts našķis. Tie ir gardi un pieejami daudz un dažādās garšu variācijās, taču nav veselīgi, jo satur lielu tauku un sāls daudzumu. Ja arī jūs esat liels sāļo našķu cienītājs, tad šie ieteikumi jums var noderēt. Noskaidrojiet ar ko aizstāt ierastos kartupeļu čipšus!

Svarīgākais