Neparasti veidi, kā ātri nogatavināt avokado

© unsplash.com

Pārtikas veikalos bieži sanāk iegādāties vēl negatavus avokado. Labākais veids, kā nogatavināt avokado, ir vienkārši nogaidīt un būt pacietīgiem. Ja neesat pacietīgi, tad, iespējams, jums noderēs šie triki, kā pavisam neparasti, bet ātri nogatavināt avokado.

unsplash.com

Kā ātri nogatavināt avokado?

Pastāv dažādas metodes un ieteikumi, kā ātri nogatavināt avokado:

  • Ņemiet papīra maisiņu. Ielieciet tajā avokado un banānu, vai ābolu, vai kivi. Cieši aizveriet maisiņu. Šie augļi izdala etilēna gāzi, augu hormonu, kas palīdzēs avokado ātrāk nogatavoties.
  • Ja mājās nav ne ābolu, ne kivi, ne banānu, tad papīra maisiņā ielieciet vienu pašu avokado. Maisiņš aizturēs etilēna gāzi, ko ražo avokado, taču tas nenogatavosies tik ātri, kā pirmajā variantā.
  • Vēl viens veids, kā ātri nogatavināt avokado, ir iebērt papīra maisiņā miltus vai rīsus, tiem pa virsu uzlikt avokado. Pēc tam nepieciešams maisiņu cieši aizvērt. Tāpat kā minēts pirmajos divos punktos, tad, ievietojot avokado papīra maisiņā un cieši noslēdzot to, tas ātrāk nogatavosies. Savukārt milti un rīsi uzsūks avokado mitrumu un neļaus tam sabojāties.

Avots

Virtuvē

Karstajām vasaras dienām piestāv atspirdzinoši dzērieni. Pagatavojiet šo gardo un atvēsinošo citronu ledus tēju. Jums būs nepieciešamas tikai piecas sastāvdaļas!

Svarīgākais