Noderīgs padoms: cik bieži nepieciešams mainīt puķu vāzēs ūdeni?

© pexels.com

Cik bieži jūs maināt puķu vāzēs ūdeni? Vai tas ir jādara ievērojot noteiktu "grafiku", vai jāvadās pēc sajūtām? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz floriste.

pexels.com

Saskaņā ar uzņēmuma "Gracie Poulson" īpašnieces, floristes un grāmatu autores sacīto, tad ziediem vāzē ūdens jāmaina ik pēc divām vai trim dienām. Tādējādi tie ilgāk saglabāsies svaigi un skaisti.

Tomēr floriste izceļ, ja ūdens kļuvis netīrs jeb duļķains ātrāk, nesagaidot šo divu vai trīs dienu intervālu, to nepieciešams nekavējoties nomainīt.

Netīrs ūdens ir pirmā pazīme, ka tajā savairojušās baktērijas. Pateicoties šīm baktērijām, jūsu skaistie ziedi var ātrāk savīst.

Ja ūdens vāzē kļuvis netīrs, nepietiek vien ar tā izliešanu un jauna iepildīšanu, svarīgi ir vāzi arī rūpīgi izmazgāt, lai tik tiešām atbrīvotos no visām baktērijām, kas kaitē grieztajiem ziediem.

Tāpat floriste iesaka, ka līdztekus ūdens nomaiņai, nepieciešams ik pēc pāris dienām apgriezt ziedu kātiņus. “Tas nodrošina lielāku ūdens uzsūkšanos un jo vairāk ūdens var “izdzert”, jo ilgāk saglabāsies un veselīgāki būs ziedi."

Avots