Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!
Izmantojiet savu saldētavu, lai uzglabātu visus šobrīd liekos produktus, sākot no buljona līdz konditorejas izstrādājumiem, lai samazinātu pārtikas atkritumu daudzumu. Uzziniet, kurus produktus drīkst sasaldēt un kā to pareizi darīt!
Avokado: nomizojiet avokado, saspaidiet to un pievienojiet klāt nedaudz citronu sulas. Lieciet avokado masu trauciņā.
Bekons: uzglabājiet to neapstrādātu, sadalot to porcijās.
Banāni: lieciet saldētavā veselus banānus ar visu mizu.
Ogas: lieciet ogas trauciņos vai plastmasas maisiņos.
Maize: lieciet maizi saldētavā tādu, kādu to iegādājāties, atstājot to orģinālajā iepakojumā.
Sviests: glabājiet sviestu saldētavā to oriģinālajā iepakojumā vai ievietojiet to trauciņā.
Paniņas, piens un skābais krējums: sasaldējiet šos piena produktus un pēcāk izmantojiet ēdienu gatavošanā. Lai atvieglotu procesu, sasaldējiet šos produktus pa porcijām - receptei atbilstošos daudzumos. Ne paniņas, ne piens nebūs piemērotas dzeršanai pēc sasaldēšanas, bet gardumu pagatavošanai tos varēsiet izmantot.
Kūkas un bulciņas: lieciet šos gardumus trauciņa vai maisiņā.
Buljons: ielejiet buljonu ledus trauciņā, lai to vieglāk būtu sadalīt porcijās, pēc tam buljona kubiņus uzglabājiet maisiņā vai trauciņā.
Čipsi: lieciet tos saldētava to orģinālajā iepakojumā.
Šokolāde: sākumā šokolādi ielieciet uz vienu dienu ledusskapī un pēc tam tikai saldētavā, kad to nepieciešams izmantot, tad vispirms to lieciet ledusskapī un pēc tam to izmantojiet.
Kafija: pagatavojiet kafiju un iepildiet to ledus trauciņā. Pēc tam kafijas kubiciņus lieciet maisiņā vai trauciņā.
Vesela kukurūza: to var uzglabāt kopā ar visām lapām plastmasas maisiņos.
Olas: veselas olas čaumalās neuzglabājiet saldētavā. Ta vietā nedaudz sakuliet olas un tad uzglabājiet trauciņā vēlākai lietošanai.
Milti: uzglabājiet tos saldētavā maisiņā, lai tie būtu pēc iespējas svaigāki.
Svaigi garšaugi: nomazgājiet, nosusiniet un pēc tam uzglabājiet tos plastmasas maisiņos.
Ķiploki: uzglabājiet ķiplokus veselus, pēc vajadzības nolauziet nost daiviņas.
Ingvers: ielieciet ingveru maisiņā vai kastīte, lieciet saldētavā.
Vīnogas: uzberiet uz paplātes vienā kārtā vīnogas, sasaldējiet tās un pēc tam ieberiet maisiņā.
Rieksti: uzglabājiet saldētavā tos orģinālajā iepakojumā.
Mērce makaroniem: lejiet to trauciņā un sasaldējiet to.
Pesto: izmantojiet ledus trauciņu, lai sasaldētu atsevišķas pesto porcijas.
Rīsi, citi graudaugi un makaroni: jau pagatavotus rīsus un citus graudaugus var sasaldēt, liekot maisiņā vai trauciņos.
Tortiljas: sasaldējiet tās to orģinālajā iepakojumā.