Kraukšķīgie baklažāni ar pašgatavotu krēmsieru

© Publicitātes foto

Garšos pat tiem, kam negaršo baklažāni. Šis ir veids, kā tos pagatavot maigus un garšas bagātus.

Sastāvdaļas:

  • 1l kefīrs
  • 70 g skābais krējums
  • 5 g ķiploki
  • 10 g kinza
  • 50 g valrieksti
  • 700 g baklažāni
  • 1 tējkarote sāls
  • 10 g ķiploki
  • 30 g olīveļļa
  • 20 g rīvmaize
  • 20 g cietais siers

Pagatavošana:

  • Baklažānus sagriež 1 cm biezās ripiņās, liek bļodā un apber ar sāli. Atstāj uz 10-20 minūtēm.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  • Trauciņā ielej olīveļļu un piespiež ķiplokus. Citā trauciņā samaisa kopā rīvmaizi un sarīvētu cieto sieru.
  • Baklažānus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli. Kārto pannā citu pie cita. Apslaka ar olīveļļas un ķiploku maisījumu. Uzber rīvmaizi ar cieto sieru. Liek cepties uz 20 minūtēm.
  • Tikmēr pagatavo krēmu. Trešdaļu valriekstu sasmalcina, kinzu sakapā. Bļodā samaisa pašgatavoto svaigo sieru ar skābo krējumu, šķipsnu sāls un saspiestiem ķiplokiem. Piejauc valriekstus un daļu kinzas.
  • Kad baklažāni izcepušies, tos nedaudz atdzesē. Pasniedz ar rikotas sieru, dekorē ar atlikušajiem valriekstiem un kinzu.

Virtuvē

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!

Svarīgākais