Kraukšķīgie baklažāni ar pašgatavotu krēmsieru

© Publicitātes foto

Garšos pat tiem, kam negaršo baklažāni. Šis ir veids, kā tos pagatavot maigus un garšas bagātus.

Sastāvdaļas:

  • 1l kefīrs
  • 70 g skābais krējums
  • 5 g ķiploki
  • 10 g kinza
  • 50 g valrieksti
  • 700 g baklažāni
  • 1 tējkarote sāls
  • 10 g ķiploki
  • 30 g olīveļļa
  • 20 g rīvmaize
  • 20 g cietais siers

Pagatavošana:

  • Baklažānus sagriež 1 cm biezās ripiņās, liek bļodā un apber ar sāli. Atstāj uz 10-20 minūtēm.
  • Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  • Trauciņā ielej olīveļļu un piespiež ķiplokus. Citā trauciņā samaisa kopā rīvmaizi un sarīvētu cieto sieru.
  • Baklažānus kārtīgi nosusina ar papīra dvieli. Kārto pannā citu pie cita. Apslaka ar olīveļļas un ķiploku maisījumu. Uzber rīvmaizi ar cieto sieru. Liek cepties uz 20 minūtēm.
  • Tikmēr pagatavo krēmu. Trešdaļu valriekstu sasmalcina, kinzu sakapā. Bļodā samaisa pašgatavoto svaigo sieru ar skābo krējumu, šķipsnu sāls un saspiestiem ķiplokiem. Piejauc valriekstus un daļu kinzas.
  • Kad baklažāni izcepušies, tos nedaudz atdzesē. Pasniedz ar rikotas sieru, dekorē ar atlikušajiem valriekstiem un kinzu.