Kā pagatavot gardu virtuli nieka 90 sekundēs

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Brīdī, kad kārojas kaut kas salds un gards, bet negribas ilgi stāvēt pie plīts, iesakām pagatavot virtuli, kas būs gatavs nieka 90 sekundēs!

Vajadzēs (vienam virtulim):

  • mikroviļņu krāsni;
  • krūzi;
  • mazu glāzīti jeb šotu glāzi;
  • 1 ēdk. miltus;
  • 2 tējk. cukura;
  • šķipsniņu cepamā pulvera;
  • 1 tējk. sviesta;
  • 2 ēdk. piena;
  • karoti;
  • dakšu;
  • šķīvi.

Glazūrai:

  • bļodu;
  • 2 ēdk. kondensētā piena;
  • ēdiena krāsvielu.

Process:

1. Krūzē ielieciet miltus, cukuru, cepamo pulveri, pienu un sviestu. Ņemiet dakšiņu un visu kārtīgi samaisiet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pēc tam iegūtās masas vidū ielieciet mazo glāzīti.

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Krūzi ievietojiet mikroviļņu krāsnī uz 90 sekundēm.

4. Izņemiet no krūzes laukā gatavo virtuli un novietojiet to uz šķīvīša, lai tas atdzistu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Tikmēr varat pagatavot glazūru. Bļodiņā ielieciet divas ēdamkarotes kondensētā piena, pievienojiet klāt nedaudz ēdiena krāsvielu. Visu kārtīgi samaisiet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Kad virtulis atdzisi, pārlejiet tam pāri glazūru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Varat virtuli izdekorēt arī ar dažādiem ēdamiem dekoriem, piemēram, krāsainām skaidiņām.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Avots

Virtuvē

Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Svarīgākais