Pavasaris nes līdzi atjaunotnes un piedzīvojumu sajūtu, iedvesmojot daudzus iepazīt jaunas garšas un nebijušu kulinārijas pieredzi. Āzijas virtuves pasaule ir ļoti daudzveidīga, tā piedāvā dažādus ēdienus, un to vienkāršā pagatavošana ir lieliski piemērota aizņemtiem darbdienas vakariem, kad ēdiens jāpagatavo ātri, uzsver Paulig un "Santa Maria" mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa, piebilstot, ka tieši garšvielu maisījumi un mērces piedāvā ērtu īsāko ceļu, lai šādi sāktu gatavot.
Korejietes lepojas ar skaistu un veselīgu sejas ādu. Lai tādu iegūtu, nepieciešams piestrādāt. Viņas ir izstrādājušas savu sejas ādas kopšanas sistēmu ar astoņiem soļiem, kurus ievērojot, tiek garantēta skaista, gluda, starojoša un veselīga sejas āda!
Pievienot sāli beigās vai sākumā? Nomazgāt vistu pirms gatavošanas vai tomēr nē? Labāk svaigi vai konservēti tomāti? Sabiedrībā pastāv daudz dažādu priekšstatu par ēdiena gatavošanu, sākot no omīšu ēst taisīšanas paražām un meistarstiķiem līdz sociālo tīklu guru ieteikumiem – gatavošanas paradumi nereti pāriet no paaudzes paaudzē. Par to, cik šie priekšstati ir patiesi vai tomēr mītiski, zināšanās dalās šefpavārs Normunds Baranovskis.
Tautas ticējumam, ka rabarberus drīkst ēst tikai līdz Jāņiem, ir racionāls pamats: pārauguši rabarberi satur daudz skābeņskābes, kas nenāk par labu ne garšai, ne ēdāja veselībai. Tāpēc šis ir labākais laiks, kad ar tiem mieloties.
Vistas nageti ir daudzu cilvēku iecienīta uzkoda. Tā var būt kalorijām un sāls bagāta. Ja jums garšo šis fritētais ēdiens, bet vēlaties pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, iesakām vistas nagetus iemainīt pret brokoļu nagetiem!
Skaidri zināms, ka ir prātīgi un izdevīgi maltītes plānot uz priekšu un pārtiku iegādāties visai nedēļai. Tomēr šāda pieeja rada jaunus izaicinājumus: ledusskapis pilns ar sagatavotajiem ēdieniem un pāri palikušajiem produktiem, bet kā tos vispareizāk uzglabāt, lai tie nesabojātos? Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sešus praktiskus padomus ēdiena uzglabāšanai.
Kad runa ir par pārtikas produktu krājumiem, nav tādu noteikumu, kam vienmēr obligāti jābūt virtuvē, saka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. Tas, kādus produktus glabāt pieliekamajā vai ledusskapī, ir ļoti atkarīgs no katra cilvēka dzīvesveida, ēšanas paradumiem un mājsaimniecības izmēra. Tomēr ir produkti, kurus būtu ieteicams turēt pa rokai, sevišķi tad, ja kaut ko vajag pagatavot ātri.
Brīvdienas un svētki ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju. Uzkodu dēlis ir interesants veids, kā pārsteigt viesus ar dažādām garšu paletēm, vienlaikus padarot svētku galdu krāšņāku un ietaupot arī vietu uz svētku galda. “Maxima Latvija” garšu eksperti apkopojuši piecus padomus, kā sagatavot uzkodu dēli.
Ja vēlaties dzīvot dabai draudzīgāk un parūpēties arī par savu roku ādu, tad, iespējams, jums nepieciešams apdomāt, vai ir prātīgi iegādāties veikalos piedāvātos trauku mazgājamos līdzekļus, jo nezināt, kas tur ir iekšā. Izrādas, ka pavisam ātri un vien no divām sastāvdaļām varat mājās pati gatavot dabīgu trauku mazgāšanas līdzekli!
Lai noteiktu vai produkti ir svaigi, visbiežāk mēs apskatām uz iepakojuma norādīto derīguma termiņu, vizuāli novērtējam produkta izskatu, to pasmaržojam un reizēm arī pagaršojam. Tomēr kā noteikt vai iegādātās olas vēl ir svaigas, ja tās nevar ne pasmaržot, ne pagaršot un vizuāli tās nekādi neatšķiras?
Reizēm šķiet, ka mājās ir visas sastāvdaļas, lai pagatavotu gardu ēdienu, piemēram, izcept kūku. Tomēr darba procesā pēkšņi attopaties, ka nav cepamā pulvera. Izrādās, ka to var aizstāt ar citiem kulinārijā plaši izmantojamiem produktiem!
Maize ir viens no tiem pārtikas produktiem, kuru lieto liela daļa pasaules iedzīvotāju. Tieši tāpēc ikvienam var būt noderīgs kāds no šiem trikiem, kā paildzināt maizes mūžu jeb ko darīt, lai tā ilgāk saglabātos svaiga.