Virtuvē

Vakar, 9:03
Ziemassvētki nav iedomājami bez piparkūkām, taču bieži vien mīkla “sabojājas” pirms cepšanas, kļūstot pārāk cieta, lipīga vai zaudējot aromātu. Lai tas nenotiktu, svarīgi zināt pareizos uzglabāšanas paņēmienus, raksta “tasteofhome.com”.
17.dec
Piparkūku cepšana daudziem ir neatņemama svētku gaidīšanas sastāvdaļa, tomēr gandrīz katrs vismaz reizi ir piedzīvojis vilšanos – skaisti izrullētas piparkūkas no krāsns iznāk pārāk tumšas vai pat piedegušas. Labā ziņa – iemesls parasti nav recepte, bet gan dažas tehniskas nianses, kuras ir viegli labot!
12.dec
Ja vēlaties palutināt sevi ar īpaši gardu karsto šokolādi, izmēģiniet klasiskā franču dzēriena variāciju, iesaka “Better Homes & Gardens”.
11.dec
Vai esat pamanījis, ka dienās, kad ēd “kā sanāk”, ir lielāks nogurums, izsalkuma lēkmes un mazāk spēka? Savukārt tad, kad maltītes ietur vienā un tajā pašā laikā, ķermenis jūtas stabilāks un mierīgāks. Tas nav nejauši - pārtikas kvalitāte ir svarīga, bet regulārs ēšanas grafiks bieži dara vairāk nekā mēs domājam. Par to, kas notiek jūsu organismā, ja 7 dienas pēc kārtas ēd konkrētos laikos, raksta “Very Well Health”.
9.dec
Vienkārši, ātri, iespaidīgi – tikai 10 minūtes darba Šī ir viena no tām receptēm, kas izskatās “restorāna cienīga”, bet prasa minimālu piepūli. Nav jākuļ olas, nav jāizmanto želatīns – krēms pats sabiezē, pateicoties šokolādei un saldā krējuma kombinācijai. Granātāboli piešķir svaigumu un interesantu tekstūru, kas lieliski līdzsvaro šokolādes maigo saldumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.
8.dec
Silikona cepšanas formas ir ērtas, ilgmūžīgas un neprasa taukvielas, tomēr tikai tad, ja tās kopj pareizi. Nereti forma ar laiku kļūst lipīga, sāk smaržot pēc vecas eļļas vai maina krāsu, bet to var novērst ar pareizu kopšanas rutīnu, raksta “BBC Food”.
4.dec
Vai zinājāt, ka dzēriena garšu var ietekmēt arī trauks, kurā vārīts ūdens? Dažreiz šķiet, ka aromāts ir plakanāks, reizēm – rūgtāks, bet citreiz dzēriens kļūst negaidīti garšīgs. Patiešām - tējkannas materiāls, vecums un pat tas, cik bieži tā tiek tīrīta, būtiski maina ūdens garšu. Un tas nozīmē – arī tējas vai kafijas galarezultātu! Kāpēc tā, skaidro “Real Simple”.
1.dec
Lielākajā daļā ģimeņu piparkūkas mīklu Ziemassvētku laikā pērk veikalā, jo domā, ka pašam uztaisīt mīklu ir sarežģīti un ķēpīgi.
30.nov
Viegli pagatavojama kūka, kas smaržo pēc Ziemassvētkiem.
29.nov
Virtuves dēlīši ir viens no biežāk lietotajiem priekšmetiem virtuvē — uz tiem griežam gaļu, maizi, dārzeņus un pat gatavus ēdienus. Var šķist, ka, ja dēli nomazgā, tas automātiski ir tīrs, taču realitātē tie ir viena no “slēptākajām” baktēriju uzkrāšanās vietām. Vēl jo vairāk — dažas pazīmes skaidri norāda, ka dēlis vairs nav lietojams, pat ja vizuāli izskatās pieklājīgi, raksta “foodSafety.gov”.
26.nov
Mēs bieži uzticamies oriģinālajam iepakojumam – šķiet loģiski, ka ražotājs zina, kā produktu vislabāk pasargāt. Taču realitāte bieži ir cita: vairāki ikdienas pārtikas produkti tieši savā „rūpnīcas” iepakojumā bojājas daudz ātrāk! Kāpēc - raksta “foodnavigator.com”.
24.nov
Daudzi produkti tiek pasniegti kā veselīgi, viegli un “diētiski”, taču ikdienā tie ir viens no iemesliem, kāpēc izjūk sāta sajūta, pieaug kāre pēc uzkodām un kopējais kaloriju daudzums dienā nemanāmi kļūst pārlieku liels. Uztura speciālisti to sauc par “kluso kaloriju” efektu jeb slēptajām kalorijām, raksta “Martha Stewart”.
21.nov
Itāļu virtuve ir viena no pasaulē visiemīļotākajām ne tikai tāpēc, ka tur top labi makaroni vai perfekta pica - tās spēks slēpjas pavisam citur - vienkāršībā, izpratnē par produktiem un dziļā cieņā pret garšu. Itāļi gatavo tā, it kā katrs ēdiens būtu nelieli svētki. Tieši šī attieksme ir tas, kas iedvesmo pavārus visā pasaulē. Bet kādi ir paši svarīgākie likumi, ko varam aizgūt arī savā mājas virtuvē? Raksta “Martha Stewart”.
20.nov
Makaroni ir viens no populārākajiem un vienkāršākajiem ēdieniem pasaulē, taču tieši vienkāršos ēdienos kļūdas gadās pieļaut visbiežāk. Lai gan šķiet, ka makaronus nav iespējams sabojāt, realitātē mēs ļoti bieži pieļaujam darbības, kas ietekmē gan garšu, gan tekstūru. Daži ieradumi ir tik iesakņojušies, ka tiek nodoti no paaudzes paaudzē, pat neapzinoties, ka patiesībā tie traucē pagatavot ideālu porciju! Kā pagatavot makaronus pareizi? Dalās “BBC Food”.
19.nov
Pēdējos gados uztura un veselības aprindās arvien biežāk izskan termins “protein-first ēšanas modelis”. Tā pamatideja ir vienkārša: katrā ēdienreizē vispirms parūpēties par pietiekamu olbaltumvielu daudzumu, un tikai pēc tam pievienot ogļhidrātus un taukus. Šis princips nav strikta diēta, bet gan ēšanas stratēģija, kas var palīdzēt stabilizēt cukura līmeni asinīs, mazināt pārēšanos un uzlabot muskuļu veselību, raksta “HealthLine”.
18.nov
Dzērveņu mērce saistās ar svētku galdu, taču patiesībā tā ir pārsteidzoši universāla. Saldi skābenā garša piešķir ēdieniem dzīvīgumu, un mērci var izmantot arī brokastīs, pusdienās, vakariņās un desertos.
17.nov
Latvijas valsts svētku laikā mūsu mājās ienāk īpašs siltums ar sveču liesmām un smaržām, kas atgādina bērnību. Tieši ēdiens bieži vien palīdz radīt svētku sajūtu, tāpēc šogad izmēģiniet pagatavot pufīgās kārtainās mīklas zvaigznītes ar šokolādes pildījumu un dzērvenēm.
16.nov
Mirdzoša āda, labs pašsajūtas līmenis un dabisks tonuss bieži sākas ar to, ko liekam uz sava šķīvja. Uzturvielām bagāti salāti ir vienkāršs veids, kā ikdienā uzņemt vitamīnus, šķiedrvielas un antioksidantus. “Skaistuma salāti” ir lielisks piemērs – tie apvieno avokado krēmīgumu, riekstu kraukšķīgumu un svaigu zaļumu spēku. Tas ir gan viegli, gan gardi, gan vizuāli koši. Ar recepti dalās “Women’s Health”.
15.nov
Pat pareizi gatavoti konservi un ievārījumi laika gaitā var radīt risku - tajās laika gaitā veidojas toksiskas vielas, it īpaši, ja sterilizācija nav pareiza. Medicīnas centra infekcijas slimību speciāliste Olga Martinenko paskaidroja, cik ilgi var uzglabāt dažāda veida konservējumus, kā atpazīt bojātus produktus un kā pasargāt sevi no infekcijas, raksta “unian.net”.
10.nov
Lai makaroni sanāktu garšīgi, nav jābūt pavāram, tomēr ir daži noteikumi, kas atšķir parastus, mīkstus makaronus no tiem, kas ir elastīgi, aromātiski un lieliski “saspēlējas” ar mērci - itāļi to sauc par al dente - stingri, bet ne cietiem. Galvenais noslēpums slēpjas nevis pašos makaronos, bet ūdenī! Mācāmies kopā ar “BBC Food”.
8.nov
Omlete nav tikai ātras brokastis pannā – tā var būt arī silta, gaisīga un pat svinīga maltīte. Omlete, kas cepta cepeškrāsnī, iegūst pufīgu tekstūru, maigi paceļas kā suflē un ļauj brīvi papildināt to ar pildījumiem: sieru, dārzeņiem, šķiņķi, sēnēm vai pat mazliet zaļumu svaigumam. Izmēģini neparasto pufīgo omleti cepeškrāsnī kopā ar “BBC Food”.
5.nov
Mājas gatavota kafijas garšviela ir vienkāršs veids, kā pagatavot aromātisku maisījumu, kas ne tikai uzlabo garšu, bet arī ļauj izvairīties no rūpnieciskiem sīrupiem un aromatizētājiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.