Virtuvē

20:00
Svaigas zemenes ir vasaras zelta mirklis – saldas, sulīgas, tomēr īslaicīgas. Tikai dažas stundas ledusskapī un jau parādās pirmās bojāšanās pazīmes. Bet ir risinājums! Ar dažiem vienkāršiem trikiem tu vari paildzināt šo ogu dzīvi pat par vairākām dienām, raksta “TheKitchn.com”.
Vakar, 20:00
Avokado daudzus piesaista tā uzturvērtības dēļ, taču dažreiz sāk apnikt to ēst uz maizītes vai salātos. Izmēģiniet neparasto recepti no Vjetnamas - tas ir neticami krēmīgs dzēriens “Sinh Tố Bơ”, raksta izdevums “Parade”.
29.jun
Siltajā gada laikā sīkās, kaitinošās mušiņas, kas rodas, mājās glabājot svaigus augļus un ogas, ir pazīstama problēma daudziem. Blogere Anna Luīze nosaukusi labāko veidu, kā palīdzēt uzglabāt svaigus augļus, raksta izdevums “Mirror”.
28.jun
Kad termometra stabiņš kāpj uz augšu, karsta kafija pēkšņi šķiet kā pārbaudījums. Par laimi, ir risinājums – aukstā kafija, kas uzmundrina, atsvaidzina un sniedz tieši to kofeīna devu, kas vajadzīga tveicīgā rītā vai pēcpusdienā. Un pats labākais? To pavisam viegli var pagatavot mājās, bez kafijas automātiem, blenderiem vai putotājiem. Lūk, trīs dažādas idejas - katra ar savu raksturu! - kopā ar “SimplyRecipes.com”.
27.jun
Vasara ir īstais laiks piknikiem - zem koka, meža takas malā vai vienkārši parkā aiz mājas. Bet lielākā kļūda, ko pieļaujam, plānojot pikniku, ir censties paņemt līdzi vai pusi ledusskapja. Lai izbraukums neradītu galvassāpes, bet gan mierpilnu baudījumu, izvēlies maltītes, kas ir viegli transportējamas, garšīgas arī aukstas un neprasa sildīšanu vai servēšanu. Lūk - piecas pārbaudītas idejas, kopā ar “Delish.com”.
25.jun
Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.
24.jun
Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.
21.jun
Saulgrieži ir gada īsākā nakts un viena no īpašākajām reizēm, kad daba ir savā pilnbriedā. Kamēr ugunskuri sprakšķ un dziesmas skan vēl ilgi pēc saulrieta, galdā tiek celti nevis grezni ēdieni, bet vienkāršas, sezonālas lietas, kas garšo pēc vasaras. Šajā rakstā piedāvājam idejas, kā klāt saulgriežu galdu tā, lai tas būtu gan gards, gan ar raksturu – sirsnīgs, dabisks un viegli pagatavojams, kopā ar “TheSpruceEats.com”.
17.jun
Karstā vasaras dienā ledus tēja ir īsts glābiņš – veldzējoša, atsvaidzinoša un arī veselīga! Tā vietā, lai izmantotu cukuru vai mākslīgi saldinatus sīrupus, mājās vari pagatavot dabīgu tējas koncentrātu – sīrupu, ko glabāt burciņā un lietot pēc vajadzības. Un pats labākais – šis dzēriens iztiek bez cukura! Ar recepti dalās “simpleveganblog.com”.
16.jun
Noteikti katram tā ir gadījies, ka sākot gatavot ēst pamanām, ka pēkšņi trūkst kāda svarīga produkta. Izrādās, ka uzreiz nav jāskrien uz veikalu pakaļ trūkstošajam, dažiem no produktiem, piemēram, etiķim un rīvmaizei, var atrast alternatīvas, kuras, iespējams, jums jau ir mājās!
15.jun
Vasara atnāk ar saules piepildītiem vakariem un svaigiem zaļumiem - ir laiks atklāt jaunas garšas! Izmēģināsim trīs viegli pagatavojamas un pārsteidzošas pesto versijas, izmantojot rukolu, pētersīļus un spinātus. Šie zaļumi piešķir klasiskajam pesto jaunas krāsas un iederas gan salātos, gan grilētos ēdienos. Ar receptēm dalās “Allrecepes.com” eksperti.
11.jun
Reti kuram gribās gaidīt stundu vai vairāk, lai marināde ievilktos, tomēr arī īsākā laikā – pat 5–15 minūtes – vari iegūt sulīgu un aromātisku gaļu. Šeit ir vienkārša, garšīga un ātri pagatavojama BBQ marināde, kas uzlabo ne tikai gaļas garšu, bet arī faktūru, kopā ar “Nordic Food Living”.
10.jun
Kad domājam par vasaru, daudziem acu priekšā uzreiz parādās sulīgs, atspirdzinošs arbūzs. Taču lielākā daļa no mums pēc baudīšanas arbūza mizas vienkārši izmet. Bet vai zināji, ka arī tās var kļūt par īstu dārgumu virtuvē? No uzkodām līdz atsvaidzinošiem dzērieniem – arbūza mizas ir pārsteidzoši daudzpusīgas un var palīdzēt samazināt pārtikas atkritumus. Šajā rakstā piedāvājam piecus radošus un gardus veidus, kā otrreiz izmantot arbūza mizas – vienlaikus padarot savu dzīvi gan zaļāku, gan gardāku, kopā ar “Allrecepes.com”
10.jun
Rabarberu sezona ir klāt, un kas gan var būt labāks veids, kā to izbaudīt, nekā pagatavot atsvaidzinošu rabarberu limonādi? Šis dzēriens apvieno rabarberu vieglo skābumu ar citrona svaigumu, radot ideālu veldzējumu siltām vasaras dienām. Ar recepti dalās "Allrecepes.com"
8.jun
Vasara ir īstais laiks, kad ļauties augļu valdzinājumam. Persiki, plūmes, nektarīni – sulīgi, smaržīgi un tik garšīgi arī pavisam vienkārši pagatavoti. Ar recepti dalās “All Recepes”.
7.jun
Vasara aicina mūs ārā – dārzā, parkā, pie ezera. Un ko ņemt līdzi? Kaut ko vieglu, sātīgu un tādu, kas labi garšo gan silts, gan atdzisis. Šie pērļu kuskusa salāti ir lielisks piemērs tam, kā vienkārši produkti var pārtapt par izsmalcinātu ēdienu – ideāli piemēroti piknikam, grilēšanai vai vienkārši nesteidzīgai maltītei verandā. Ar recepti dalās “All Recepes”.
6.jun
Kad saule silda plecus un dienas kļūst garākas, mūsu ķermenis sāk alkst pēc kaut kā viegla, svaiga un uzmundrinoša. Ideāls sabiedrotais būs vienkārši, bet spilgti dārzeņu salāti i īpaši tad, ja tiem pievieno kādu neparastu sastāvdaļu, piemēram, arbūzu vai krēmīgu fetas sieru. Šī recepte ir kā neliels ceļojums uz Vidusjūras piekrasti - svaigs, atsvaidzinošs un pārsteidzošs. Ar recepti dalās “All recepes”.
30.mai
Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.
28.mai
Kad pavasaris mostas ar pilnu sparu, daba piedāvā ne tikai skaistumu acīm, bet arī vitamīniem bagātu pārtiku - savvaļas augi, kurus ikdienā bieži uzskatām par nezālēm, var kļūt par īstiem dārgakmeņiem mūsu virtuvē. Dosimies nelielā pastaigā dabā un savāksim sastāvdaļas vienkāršiem, bet gardiem un veselīgiem pavasara salātiem kopā ar “Allrecipes”.
25.mai
Ja jums kādreiz ir nācies izmest no ledusskapja sabojātu gaļu vai zivis, tad jūs, visticamāk, vainojāt produktu kvalitāti, tomēr problēma būt vieta, kur gaļu glabājat, raksta “express.co.uk”.
23.mai
Rabarbers un panna cotta varētu šķist neparasta kombinācija, bet tie ir kā radīti viens otram. Maigā, krēmīgā panna cotta bāze ideāli kontrastē ar rabarberu skābenumu, radot desertu, kas ir gan izsmalcināts, gan atsvaidzinošs. Un, jā - to pagatavot ir vieglāk, nekā izklausās! Ar recepti dalās “The Guardian”.
22.mai
Pavasaris ienāk virtuvē ar krāšņiem aromātiem un sezonas pirmo skābeni saldeno varoni – rabarberu. Šis ne pārāk glaunais dārza stūru iemītnieks slēpj sevī pārsteidzoši svaigu un izteiksmīgu garšu, kas ideāli sader ar saldo mīklu un kraukšķīgu drumstalu kārtu. Ja meklē ko vieglu, ātru un sildošu dvēselei - šī rabarberu drumstalkūka būs tieši laikā! Ar recepti dalās “My Recepes”.