Virtuvē

7.apr
Mūsdienu pārtikas rūpniecība, protams, galvenokārt ir vērsta uz peļņas gūšanu no savas produkcijas pārdošanas, tāpēc tā plaši izmanto dažādus augšana stimulatorus, lai palielinātu produktivitāti, izslaukumu, svara pieaugumu mājlopiem un olu ražošanu mājputniem. Kā no šīm kaitīgajām piedevām atbrīvoties? Skaidro “limon.postimees.ee”.
6.apr
Ja jums patīk pievienot ķiplokus ēdieniem, tad jūs droši vien zināt, cik grūti ir atbrīvoties no to smaržas uz rokām - ziepes palīdz tikai daļēji, un asā ķiploku smarža var palikt uz pirkstiem pat daudzas stundas pēc ēdiena gatavošanas.
5.apr
Atklāts labākais veids, kā ābolus saglabāt svaigus un kraukšķīgus - izmantojiet šo vienkāršo paņēmienu, lai tie paliktu svaigi vairākas nedēļas, raksta “express.co.uk”.
3.apr
Populārais kulinārijas žurnāls “Cook's Illustrated” dalījies ar izcilu padomu, kas piedāvā vienkāršu, videi draudzīgu risinājumu, ko darīt ar citronu, ja gatavošanas procesā nepieciešama tikai neliela tā daļiņa, vēsta izdevums “Parade”.
1.apr
Grieķu mērce, ko tradicionāli gatavo no jogurta, gurķa, ķiploka un piparmētras, ir lieliska kopā ar svaigiem dārzeņiem, maizi, čipsiem, krekeriem un citām uzkodām. Šī “BBC Good Food” recepte tiek slavēta kā "svaiga un vienkārša", un receptes autors Bārnijs Desmazērijs saka, ka to ir "lieliski pasniegt kopā ar grauzdētu pitas maizi vai lēni sutinātu jēra gaļu".
30.mar
Izmēģini jaunas garšas! Kanāls “National Geographic” dalās ar sešām tradicionālām receptēm no Senegālas, Lielbritānijas, Kalimantānas, Korejas, Itālijas un Vācijas!
29.mar
Džeimijs Olivers stāsta par to, kā pagatavot “nevainojamu vārītu olu katru reizi”, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu, kopā ar “express.co.uk”.
29.mar
Daudzi no mums ikdienas uzturā izvēlas lietot vistas gaļu, tāpēc viens no Latvijā zināmākajiem šefpavāriem Mārtiņš Sirmais TV kanāla 360 gatavošanas raidījumā “Dr. Sirmais” dalās ar vienkāršu, taču ļoti efektīvu padomu, kā ikdienā ieekonomēt, iegādājoties vistas gaļu.
25.mar
Šī "tradīcija" pastāv jau labu laiku, un šefpavārs skaidro, vai ir jēga to darīt, raksta “EatingWell”.
24.mar
Ārsts-gastroenterologs Vils Bulsevičs pastāstīja, kas jāpievieno kafijai, lai uzlabotu ne tikai tās labvēlīgās īpašības, bet arī garšu, raksta “eatwell.com”.
22.mar
Sīpolus izmantojam daudzu ēdienu pagatavošanai - tie ir virtuves pamatelements, tomēr lielākajai daļai cilvēku tos ir ļoti nepatīkami griezt, jo tiek liek acīm asarot un uz rokām un griešanas dēlīša ilgstoši saglabājas noturīgā sīpolu smarža. Kā sasmalcināt sīpolus bez diskomforta acīs vai spēcīgas smakas raksta “Parade”.
18.mar
Šķiet, ka tas nevarētu būt nekas sarežģīts - uzvārīt griķus. Diemžēl ne katrs māk pagatavot patiešām gardus, irdenus griķus. Kādas ir biežāk pieļautās kļūdas un kā pareizi pagatavot griķus - kādām jābūt graudaugu un ūdens proporcijām - raksta “postimees.ee”.
16.mar
Ikvienam ir zināms, ka sapelējušu pārtiku nedrīkst ēst. Lai arī tas ir zināms, bieži vien cilvēki "piever acis" šim faktam un nogriežot nost no produkta bojāto daļu, atlikušo daļu apēd. Protams, nevajadzētu šādi rīkoties, jo tas nenozīmē to, ka atlikušā produkta daļa ir svaiga! Eksperti norāda, kurus pārtikas produktus kategoriski nedrīkst ēst, ja esat pamanījis uz tiem pelējumu!
14.mar
Šķiet, ka visas zināmās tējas variācijas jau ir izmēģinātas - parastā melnā tēja, tēja ar citronu vai apelsīna šķēli, angļu tēja ar pienu. Tomēr izrādās, ka var pagatavot arī tēju ar sāli un sviestu. Vai ir vērts to izmēģināt, raksta “unian.net”.
13.mar
Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.
12.mar
Šis lieliskais - un gardais! - imunitāti atbalstošais kokteilis palīdzēs novērst saaukstēšanos, pateicoties tā sastāvā esošajam ingveram un apelsīnam. Tiek uzskatīts, ka svaigam ingveram ir pretvīrusu iedarbība, savukārt apelsīns un citrons sniegs C vitamīna piedevu un svaigu garšu. Ar recepti dalās “bbcgoodfood.com”.
10.mar
Nesalipuši, gaisīgi rīsi - tā ir ļoti garšīga piedeva mērcei, gaļas ēdieniem vai kā sastāvdaļa dažādās receptēs, tomēr tos pagatavot izdodas ne visiem. Sekojiet šiem Express.co.uk sniegtajiem padomiem, lai iemācītos pagatavot nevainojamus, gaisīgus rīsus!
9.mar
Šefpavāre un “The Practical Kitchen” dibinātāja Rebeka dalījās ar nelielu, bet īpašu triku, kā padarīt vienkāršas ceptas olas daudz garšīgāku, pievienojot tām tikai vienu papildu sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
8.mar
Ieēdušies melnās tējas un kafijas nosēdumi krūzītes iekšpusē mēdz būt visai spītīgi - tomēr ne tad, ja izmantosiet šo vienkāršo padomu, ar kuru dalās “Express.co.uk”.
7.mar
Medus ir iemīļots dabīgais saldinātājs, kuru novērtējam tā daudzpusības un ilgā glabāšanas laika dēļ. Varat to pievienot ikvakara tējai, izmantot marinādēs un konditorejas izstrādājumu saldināšanai vai kā lielisku piedevu šobrīd tik populārajām siera platēm. Tomēr vai jūs zināt, kā tas pareizi jāuzglabā? Skaidro “Southern Living”.
7.mar
Sāls ir kristālisks minerāls, kuru pievienojam klāt ēdienam, lai uzlabotu tā garšu. Nav tikai viena veida sāls. Ir dažāda veida sāļi, kuru pielietojums arī atšķiras. Šoreiz iepazīsim "sāls pasauli" un noskaidrosim, kādi ir sāls veidi un kā tos atšķirt!
6.mar
Ja ierastās pankūkas šķiet pārāk garlaicīgas, dažādojiet savu brokastu vai vakariņu maltīti ar “Nutella” pildītajām pankūkām kopā ar “Express”.