Skaistums&Veselība

10:03
Oža ir klusākā no mūsu maņām, taču arī viena no spēcīgākajām. Patiešām, tā var pat atvērt slūžas atmiņām, ko uzskatījām par sen aizmirstām, raksta theconversation.com.
8.okt
Pēc sievas Irēnas nāves Anatolijs Danilāns izdevumā "Ieva" neslēpj, ka viņa ēdiens ir kļuvis daudz vienkāršāks.
8.okt
Sirdslēkme ir viens no galvenajiem priekšlaicīgas nāves cēloņiem visā pasaulē, un katru gadu no tās mirst desmitiem miljonu cilvēku.
6.okt
Medus, iespējams, nevar novērst saaukstēšanos, taču tas ir drošs alternatīvs līdzeklis lielākajai daļai cilvēku, kuriem ir saaukstēšanās simptomi, raksta verywellhealth.com.
6.okt
Mazāk laika pavadāt treniņos, bet gūstat lielāku labumu. Saskaņā ar Kristofera Gafnija, integratīvās fizioloģijas vecākā lektora Lankasteras Universitātē Apvienotajā Karalistē, teikto, intervālu skriešana ātrāk uzlabo izturību, paātrina vielmaiņu un veicina tauku dedzināšanu, raksta theconversation.com.
6.okt
Eksperti brīdina, ka populāra D vitamīna forma var samazināt tā līmeni organismā.
6.okt
Zinātnieki Amerikas Savienotajās Valstīs veica pētījumu, kurā secināja, ka novecošanās process visstraujāk progresē vecumā no 44 līdz 60 gadiem, vēsta laikraksts “The Guardian”.
5.okt
Iespējams, ka matu izkrišanu laika gaitā izraisa nevis vecums, bet gan tas, ko jūs ēdat un dzerat, - jauni pētījumi liecina, ka daži pārtikas produkti veicina matu izkrišanu, bet citi, gluži pretēji, veicina matu augšanu, raksta “MedicalXpress”.
4.okt
Ārsti nosaukuši ideālo miera stāvokļa sirdsdarbības ātrumu. Tas svārstās no 60 līdz 90 sitieniem minūtē miera stāvoklī.
4.okt
Ilgu laiku tika uzskatīts, ka rieksti ir aizliegti, ja ievērojat diētu, jo tajos ir pārāk daudz tauku un kaloriju, tomēr jauns pētījums pilnībā maina šo priekšstatu, raksta “Daily Mail”.
4.okt
Daudzi no mums ir dzirdējuši vai izmantojuši tā saukto piecu sekunžu likumu - tiek uzskatīts, ka ēdienu, kas nokritis uz grīdas, ir droši ēst, ja to paceļ pirmo piecu sekunžu laikā. Vai tā tiešām ir? Skaidro “Martha Stewart”.
3.okt
Meklējot aizsardzību pret saaukstēšanos, daudzi cilvēki atceras tautas līdzekli – ķiploku "kaklarotas" nēsāšanu. Tomēr šī metode ir bezjēdzīga un pat bīstama.
3.okt
Ja jūties nedroši vidē, kur apkārt ir daudz cilvēku, piemēram, veikalā vai sabiedriskajā transportā – tie var būt pirmie simptoni, kas liecina par mentālās veselības problēmām. Un galvenais “vaininieks” tajā ir stress, ko pirms 100 gadiem neviens nepazina. Kādu ļaunumu stress nodara organismam, TV24 raidījumā “Ārsts atbild” skaidro RSU profesors, kardiologs, Skrides Sirds klīnikas dibinātājs Andris Skride.
3.okt
Ārsti brīdina, ka karstas tējas dzeršana var palielināt vēža risku, paziņoja medicīnas speciālisti Eiropas galvas un kakla vēža profilakses nedēļas laikā, raksta “Rzeczpospolita”.
3.okt
Pat ar veselīgu uzturu svara zudums var būt spītīgs. Cēlonis bieži vien slēpjas mazos, bet mānīgos ēšanas paradumos, kas nemanāmi grauj visus centienus. Nosaukti 5 galvenie kulinārijas slazdi, ​​kas kavē svara zudumu.
3.okt
Augļi ir veselīgi un gardi, taču daži ir īpaši rūpīgi jāmazgā, jo tajos var uzkrāties ievērojams daudzums pesticīdu, brīdina uztura speciāliste Karina Mišela. Viņa iesaka, kad vien iespējams, izvēlēties bioloģiskos augļus, kas audzēti, neizmantojot kaitīgas ķīmiskas vielas, un tāpēc ir drošāki veselībai, raksta “postimees.ee”.
2.okt
Rudens un ziema Latvijā nozīmē ne tikai krītošas lapas un aukstākus vakarus, bet arī mazāk saules gaismas. Tas ietekmē mūsu organismu, jo D vitamīns lielākoties veidojas tieši saules staru iedarbībā uz ādas. Ko darīt, kad saule aiz mākoņiem slēpjas vairākus mēnešus, un kā nodrošināt pietiekamu D vitamīna līmeni? Stāsta “Healthline.com”.
2.okt
Vai jūtaties noguris un nevarat atbrīvoties no galvassāpēm jau vairākas dienas? Ļoti iespējams, ka vainojama ir magnētiskā vētra, kas plosās jau aptuveni 50 stundas, raksta DoctorPiter.
2.okt
Rudens ir laiks, kad mūsu organisms kļūst jutīgāks pret saaukstēšanos un vīrusiem. Līdzās siltām drēbēm un vitamīniem, palīgs var būt arī tas, kas atrodas virtuvē – garšvielas. Daudzas no tām satur antioksidantus un vielas, kas palīdz stiprināt imunitāti un uzlabot pašsajūtu. Lūk, piecas garšvielas, ko vērts iekļaut ikdienas ēdienkartē, kopā ar “Healthline.com”.
2.okt
Japāņu pētnieki ir spēruši soli, kas varētu uz visiem laikiem mainīt zobārstniecību. Viņi ir izstrādājuši eksperimentālas zāles, kas liek organismam augt jauniem, dabīgiem zobiem, vēsta laikraksts The Mainichi.
2.okt
Vai rudenī iesnu, klepus un vīrusu gadījumā vajadzētu uzreiz sākt lietot antibiotikas? Kādas ir biežākās kļūdas antibiotiku lietošanā, TV24 raidījumā “Ārsts atbild” skaidroja Skrides Sirds klīnikas ģimenes ārsts Gints Martinsons.
1.okt
“Atbrīvošanās nepieciešamības dēļ, urīna noplūde, santīma iztērēšana,” lai kā jūs to sauktu, urinēšana ir gandrīz universāla pieredze, lai gan tās biežums ir ļoti individuāls.