Virtuvē

1.mar 2024
Ir pārtikas produkti, kurus nepieciešams uzglabāt vēsumā (ledusskapī), lai tie tik ātri nesabojātos un ilgāk paliktu svaigi, bet ir arī tādi produktu veidi, kurus ieteicams glabāt istabas temperatūrā. Un viens no šādiem produktiem, kuru nevajadzētu likt ledusskapī, ir šokolāde!
1.mar 2024
Dažāda veida putras un graudaugi izsenis bijuši mūsu ēdienkartē un stabilu vietu tajā ir saglabājuši arī mūsdienās. Kas vērtīgs putrās, kā tās veselīgāk pagatavot un kādos gadījumos jāievēro piesardzība, stāsta sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Ilze Priedniece.
28.feb 2024
Tako - ātri pagatavojas un visām gaumēm atbilstošs ēdiens. "Gatavojot Tex Mex virtuvei raksturīgo tako, nav jārūpējas par citu cilvēku ēšanas gaumi un niansēm, jo katrs tajā saliek sastāvdaļas pēc savām vēlmēm - asu tako ar daudz gaļas un siera vai veģetāru tako ar pupiņām, kaudzi dārzeņu un gvakamoli," stāsta Paulig mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.
26.feb 2024
Sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore iesaka gardu, veselīgu un sātīgu pusdienu recepti!
26.feb 2024
If Apdrošināšanas eksperti atgādina par svarīgākajiem drošības pasākumiem virtuvē.
24.feb 2024
Gatavojot mājās, ierasta lieta ir kādu produktu iegādāt ar “rezervīti” vai pēc ēdienreizes secināt, ka sākotnējā apetīte ir pievīlusi un jādomā, kā nokopt dažādus pārpalikumus. Bieži vien neapēstais galu galā nonāk atkritumos, kas nav ne finansiāli izdevīgi, ne arī videi draudzīgi. Kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski aplūkojam iespējas, kā populārākos ēdienreižu atlikumus izmantot atkārtoti, integrējot tos jaunās receptēs un pārvēršot gardos “otrās dienas” ēdienos.
23.feb 2024
Mazumtirdzniecības tīkls "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni aicina iekļaut savā ziemas ēdienkartē dārzeņus un izmēģināt jaunu recepti - saldēto dārzeņu sacepumu!
22.feb 2024
Truls, neass nazis pamatīgi var apgrūtināt ēst gatavošanu. Lai nazis vienmēr būtu ass un bez problēmām varētu sagriezt dažādas cietības produktus, to nepieciešams regulāri uzasināt. Bet ko darīt, ja mājās nav nažu asināmais, bet nazis ir ļoti neass? Mums ir ideja!
22.feb 2024
Eiropas Savienībā katru gadu tiek radīti gandrīz 57 miljoni tonnu pārtikas atkritumu (127 kg uz vienu iedzīvotāju) aptuveni 130 miljardu eiro vērtībā, vēsta 2022. gada Eurostat dati.“Narvesen” apkopojis vairākus ieteikumus, kā ietaupīt, vienlaikus ieviešot ilgtspējīgus paradumus.
20.feb 2024
Palutini sevi un savus mīļos ar gardo dārzeņu pudiņu. Ar recepti dalās pārtikas mazumtirdzniecības tīkls "ELVI" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
19.feb 2024
Kā sagriezt sīpolu bez asarām? Daudzi meklē atbildes uz šo tik vienkāršo jautājumu. Pastāv daudz un dažādi triki, kā to paveikt. Daļa no tiem ir veiksmīgāki, citi nemaz nestrādā. Šoreiz Jums piedāvājam trīs trikus, kuri, iespējams, atvieglos jūsu ēst gatavošanu un nebūs jālej liekas asaras!
18.feb 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina izmēģināt vegānisko banānmaizi.
16.feb 2024
Slavenais šefpavārs Gordons Remzijs sociālajos medijos dalījies ar savu perfekto pankūku recepti. Izmēģini arī tu!
14.feb 2024
Iepriecini savas un sava partnera garšas kārpiņas ar svaigu kokteili. Atceries alkohola lietošanai ir kaitīga ietekme uz veselību!
13.feb 2024
Iepriecini savu otru pusīti Visu mīlētāju dienā, 14. februārī, ar gardu un gaisīgu desertu!
11.feb 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt gardo Minestrone zupiņu!
10.feb 2024
Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!
8.feb 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina pagatavot un nobaudīt gardu sakņu - dārzeņu sautējumu!
5.feb 2024
Lai pagatavotu šo maizi nebūs nepieciešama maizes krāsns. Jums vajadzēs vien pannu un divas sastāvdaļas!
30.jan 2024
Vai kūku var izcept no nieka divām sastāvdaļām? Izrādās, ka var! Izmēģiniet šo šokolādes kūkas recepti!
26.jan 2024
Dziedātāja Aminata kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardo ābolu pīrāgu.
23.jan 2024
Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Bokseris Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš kopā Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci.