Līdzīgi kā dziesmā un dejā, arī maltītē, kas ar mīlestību gatavota, ir spēks, – par to ir pārliecināts "Rimi Gardēdis" un šefpavārs Normunds Baranovskis. Tāpēc viņš, svinot XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus, kas šogad tiek aizvadīti 150 gadu jubilejas zīmē, uz savu virtuvi ciemos aicināja Dziesmu svētku virsdiriģentu Intu Teterovski, lai kopā radītu spēcinošu un ātri pagatavojamu maltīti – foreles burgeru un ogu desertu.
Latvijā zemeņu laiks ir salīdzinoši īss un tajā brīdī cenšamies no sirds "nolietot" visu dārzā izaugušo. Atgādinājumam, ka zemenes var ēst ne tikai svaigas vai sasaldēt ziemai, VCA uztura speciālistes Anitas Baumanes salātu recepte, kas pārsteigs draugus vasaras ballītē! Bonusā - kaloriju aprēķins, kas nav mazsvarīgi veselīga svara kontrolei un uzturvielu izklāsts.
Vai jūnijā un svētkos maz iespējams debešķīgāks salikums kā zemenes ar šokolādi? "Barbora" iesaka gardu kūku, kurā starp šokolādes kārtām liekamas svaigas un sulīgas zemenes.
Šī recepte ir lieliska savā vienkāršībā - pareizie produkti pareizajā kombinācijā un garšas kārpiņas gavilēs, taču pagatavošana daudz laika neaizņems. Recepti iesaka "Barbora".
Daudziem no mums Līgo svētku svinēšana asociējas ar gaļas šašliku, sieru un pīrādziņiem, tomēr mūsdienu bagātīgajā garšu un iespēju pasaulē var rast arī dažādas alternatīvas, pārsteidzot līgotājus, piemēram, ar vegāniskām uzkodām, salātiem utt. Receptes iesaka "Rimi Gardēdis" un pavārs Edgars Sanders.
Šie snikerīši gan garšo, gan izskatās teicami! Būtiski tas, ka arī to gatavošana nav sarežģīta vai laikietilpīga. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.
Pārsteidziet savu ciemiņu garšas kārpiņas Līgo svētkos ar augu valsts šašliku jeb sojšliku. Ko ņemt vērā un kā pagatavot sojšliku – padomos dalās “Maxima Latvija”.
Vai zinājāt, ka Reičelas loma seriālā “Draugi” Anistonei nenāca viegli? Lai iegūtu lomu, viņai vajadzēja zaudēt ārkārtīgi daudz kilogramu, kas aktriesi izdevās, pateicoties šiem salātiem - ar recepti padalījās limon.postimees.ee.
Šie batoniņi ir īsti piemēroti, lai pēc garās ziemas organismā atjaunotu enerģiju. Sastāvdaļas ir spēcinošas, turklāt batoniņiem netiek pievienots cukurs. Recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.
Reizēm gadās tā, ka nekādi nevaram tikt pie burciņā iekšā esošā satura, jo tā ir pārlieku cieši noslēgta. Vāciņš nemaz nepadodas! Šādos brīžos ņemam talkā dažādas metodes, visbiežāk šādās situācijās cieš burkas vāks un tas vairs nav otrreiz izmantojams. Pielietojot šo triku, tā neatgadīsies!
Ko jūs darāt ar papīru, kurā ietīts sviests, pēc tā izlietošanas? Noteikti, ka metat laukā! Izrādās, ka tam var rast praktisku pielietojumu jeb to var izmantot kulinārijā!
Pagatavot konfektes mājas apstākļos nav nemaz tik sarežģīti, kā varētu šķist. Turklāt tās garšos un izskatīsies lieliski! Konfekšu recepti iesaka "Rimi Bērniem" eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi.
Ja jums mājās nav speciāls zivs zvīņu noņemšanai paredzēts instruments, tad jums lieti var noderēt šis triks. Jums būs nepieciešama vien konservu bundža!
Vai var izcept kūku vienlaicīgi nesasmērējot cepamtrauku? Izrādās, ka var! Atliek vien veikt pāris darbības un jums nebūs jāraizējas par veidnes mazgāšanu!
Var šķist, ka pirms ēst gatavošanas nepieciešams nomazgāt it visus pārtikas produktus, lai tie būtu tīri un droši ēšanai. Tomēr tā nebūt nav! Speciālisti nosauc piecus pārtikas produktus, kurus nav ieteicams mazgāt pirms to gatavošanas, jo šāds process var izraisīt baktēriju izplatīšanos un citas nevēlamas lietas.