Plastmasas pārtikas konteineri ir ļoti ērti pārtikas uzglabāšanai un transportēšanai, taču nereti jau pēc pirmās lietošanas reizes izmazgātais trauks zaudē savu sākotnējo izskatu, pat ja to rūpīgi izmazgā - plastmasa kļūst nespodra, un netīrumi nokļūst grūti aizsniedzamās vietās. Arī sarkanu tomātu mērci, kas šķietami nokrāso plastmasu, izmazgāt ir teju neiespējami. Tomēr ir daži veidi, kā iztīrīt plastmasas traukus, lai tie būtu gluži kā jauni! Ar padomiem dalās “unian.net”.
Mazgāšanas līdzeklis
Mēs esam pārliecināti, ka esat to jau izmantojis trauku mazgāšanai, taču šī metode ir nedaudz atšķirīga.
Netīrā traukā ielej siltu ūdeni, pievieno 2 ēdamkarotes trauku mazgāšanas līdzekļa un iemet dažus galda salvetes vai papīra dvieļu gabalus. Pēc tam cieši aizveriet trauku un vienu minūti labi sakratiet.
Šis paņēmiens palīdzēs iztīrīt trauku no svaigiem netīrumiem, taukiem un traipiem.
Etiķis
Vai plastmasu var tīrīt ar etiķi? Tas ir iespējams un pat nepieciešams. Etiķis palīdz noņemt jebkādu sasmakušu vai nepatīkamu smaku, ko plastmasa var absorbēt, un tas ir arī viens no veidiem, kā atsvaidzināt plastmasas trauku.
Eksperti iesaka atšķaidīt 4 ēdamkarotes etiķa ar 200 ml ūdens, ieliet to traukā un atstāt uz 15 minūtēm līdz stundu, atkarībā no netīrības pakāpēs. Pēc tam nomazgājiet un nosusiniet.
Cukurs
Viens no veidiem, kā noņemt dzeltenumu no plastmasas traukiem, ir izmantot cukura skrubi.
Tvertnē jāieber apmēram 1/4 glāze cukura, pārlej ar trauku mazgāšanas līdzekli un virsū jāuzliek 5-6 ledus gabaliņi. Pēc stundas, kad ledus būs izkusis, nepieciešams notecināt izveidojušos šķidrumu un rūpīgi izmazgāt trauciņu.
Roku dezinfekcijas līdzeklis
Pilnīgi negaidīts variants, taču lieliski darbojas, ja nezināt, kā no plastmasas nomazgāt vecos taukus, traipus un atjaunot sākotnēji trauka izskatu.
Ar dezinfekcijas līdzekli izberž netīro trauciņu un atstāj līdz stundai. Pēc tam vēlreiz rūpīgi izberž un mazgā.
Lai plastmasas trauki kalpotu ilgāk, tos ieteicams nemazgāt ar metāla sūkļiem vai abrazīviem līdzekļiem, kā arī jāatceras, ka tos nav ieteicams mērcēt ļoti karstā ūdenī.