Lieliska “siera” mērce, izmantojot augu izcelsmes produktus

© Pexels.com

Maiks Deiviss, Londonas “The Camberwell Arms” šefpavārs un īpašnieks, stāsta, ka atklājis uz augu bāzes ražotas siera mērces “mākslu” no savas sievas Bonitas, kura ir gan vegāne, gan šefpavāre, raksta izdevums “The Guardian”.

Maiks saka, ka noslēpums ir pavisam vienkāršs - augu izcelsmes produkti, piemēram, vegānu piens un saldais krējums, milti, ja nepieciešams, un pēc tam mērci aromatizē ar uzturvielu raugu, lai iegūtu sierveidīgas noskaņas. Garšu un smaržu var vēl “vairāk viltot”, izmantojot sinepju pulveri, rīvētu muskatriekstu un šķipsniņu kajēnas piparu.

Pexels.com

Viņš dalās ar mērces pamata recepti.

“Ņem 50 g vegāna sviesta un 50 g miltu un pagatavo mērci parastajā veidā. Pievieno nedaudz auzu piena, pēc tam, kad mērce ir jauka un bieza, pievieno rauga pārslas un pārējās garšvielas.”

Deiviss piebilst, ka vegānu “siera” mērces mērķis ir “radīt kaut ko tādu, kam ir tāda pati bagātība, tekstūra un sajūta mutē, kā arī tai jābūt garšīgai”. Šī iemesla dēļ viņš bieži izmanto arī Indijas riekstus.

Pexels.com

“Neapstrādātus riekstus iemērciet uz nakti vai vāriet tos ūdenī pusstundu, pēc tam sablendējiet labā virtuves kombainā kopā ar nedaudz to mērcēšanas šķidruma, nedaudz citrona sulas, rīvētu ķiploku, rauga pārslām, sāli un pipariem, līdz masa kļūst īpaši gluda.

Tā spēs konkurēt ar jebkuru siera mērci,” garantē Deiviss.

Virtuvē

Maiks Deiviss, Londonas “The Camberwell Arms” šefpavārs un īpašnieks, stāsta, ka atklājis uz augu bāzes ražotas siera mērces “mākslu” no savas sievas Bonitas, kura ir gan vegāne, gan šefpavāre, raksta izdevums “The Guardian”.

Svarīgākais