Šefpavāra noslēpumi lieliskas auzu pārslu putras pagatavošanai

© Pexels.com

Iemesls, kāpēc daudziem cilvēkiem negaršo auzu pārslas, var būt gluži vienkāršs - viņi nezina, kā tās labi pagatavot! Parasti, gatavojot putru, tiek izmantota tikai viena veida pārslas, bet britu šefpavārs April Blūmfīlds iesaka apvienot divus dažādus auzu veidus, raksta izdevums “Parade”.

Lai pagatavotu auzu pārslas ar perfektu tekstūru, šefpavārs iesaka sajaukt divu dažādu veidu auzas: sagrieztas un velmētas jeb, vienkāršāk runājot, izmantot kopā gan “parastās”, gan “ātri pagatavojamās” auzu pārslas. Galu galā auzu pārslu tekstūra - pārāk mīksta vai pārāk bieza - ir atkarīga no auzu apstrādes veida.

Pexels.com

Blūmfīlds paskaidroja, kā šie labības veidi atšķiras. Sagrieztos graudaugos graudus sagriež divos vai trīs mazos gabaliņos. To pagatavošana prasa ilgu laiku, taču tiem ir jauka, sātīga tekstūra.

Savukārt valcētas auzas ir graudi, kas ir tvaicēti, saplacināti un žāvēti. Tās pagatavojas ātrāk, un šīs pārslas vārot kļūst ļoti mīkstas.

Blūmfīlds putras receptē izmanto vienādās daļās parastas un ātri vārāmās auzas, lai izveidotu perfektu tekstūru. Šķidruma un auzu attiecībai jābūt 3:1. Pavārs iesaka lietot piena un ūdens maisījumu attiecībā 1:1.

Pexels.com

Piens un ūdens katliņā jāuzvāra uz vidējas uguns, pievieno auzas un vāra. Putra bieži jāmaisa, līdz sasmalcinātas auzas kļūst mīkstas. Tam vajadzētu ilgt apmēram 20 minūtes.

Kad putra ir gatava, Blūmfīlds iesaka to pēc garšas papildināt ar sāli un pievienot iecienītākās piedevas.

Virtuvē

Iemesls, kāpēc daudziem cilvēkiem negaršo auzu pārslas, var būt gluži vienkāršs - viņi nezina, kā tās labi pagatavot! Parasti, gatavojot putru, tiek izmantota tikai viena veida pārslas, bet britu šefpavārs April Blūmfīlds iesaka apvienot divus dažādus auzu veidus, raksta izdevums “Parade”.

Svarīgākais