Dažkārt ir nepieciešams ilgs laiks, lai pagatavotu kādu recepti, taču šī “Southern Living” Mariannas Viljamsas krēmīgo Toskānas garneļu pastas recepte ir ne tikai vienkārša, bet tā arī sola, ka katrs kumoss būs “labākais, kādu jebkad būsiet baudījis”. Izmēģiniet!
Sāciet ar piesātinātu garšas pamatu
Garšīga makaronu bļoda sākas ar pareizo aromātu - šajā receptē tas ir fenhelis, sīpols, ķiploki un saulē kaltēti tomāti. Ja jūs maz gatavojat ar fenheli, nevajag baidīties - dodiet tam iespēju. Šajā receptē tas ir sagriezts īpaši plānās šķēlītēs, kas palīdz tam gandrīz izkust, jo tas kļūst mīksts un saplūst ar asajiem ķiplokiem.
Bet īstais varonis šeit ir saulē kaltēti tomāti. Lai gan mūsdienās tie var šķist gandrīz kā retro sastāvdaļa, saulē kaltēti tomāti ir pelnījuši savu lielo atgriešanos. Eļļu, kurā tie ir iemērkti, var izmantot sautēšanai, kā šajā receptē, pievienojot mērcei papildu garšas bagātības slāni.
Sutiniet uz lēnas uguns
Marianna līdzsvaro sākotnējās izteiksmīgās garšas - tā vietā, lai izmantotu krējumu, kas pārlieku bagātīgi pārklātu visas garšas, viņa izmanto sabalansētu sāļa vistas buljona, baltvīna un pēc tam nedaudz saldā krējuma maisījumu. Tā vietā, kas varēja būt “vienas nots” mērce, tā kļuva par garšas simfoniju.
Pabeidziet ar garšu
Lai pagatavotu perfektus makaronu, Marianna izdarīja gudru gājienu, izmantojot kā garnējumu dažas fenheļa lapus - tā kā tiem ir maiga garša, viņa tos apvienoja ar drosmīgāku garšaugu draugu, svaigu baziliku. Pēc tam viņa izmantoja svaigu citrona miziņu, lai piešķirtu nedaudz skābuma un svaigumu, saglabājot garšu līdzsvaru.
Visbeidzot - parmezāna siers. Marianna to smalki sarīvē, lai tas izkustu mērcē, padarot to krēmīgu, pikantu un perfektu.
Izmēģiniet šo recepti nākamreiz, kad būsiet noskaņots restorāna kvalitātes vakariņām - ja fenhelis joprojām jūs satrauc, aizstājiet to ar sīpolu. Jūs pat varat neizmantot garneles, ja nevēlaties. Vienkārši pagatavojiet šo ēdienu - jūs nebūsiet vīlušies!
Recepte
Sastāvdaļas:
apmēram 200 grami spageti
60 grami sasmalcinātu saulē kaltētu tomātu eļļā, plus 3 ēdamkarotes eļļas
250 grami sagriezta fenheļa, plus 2 tējkarotes lapiņas dekorēšanai
1 ēdamkarote maltu ķiploku
karotes gals sasmalcinātu sarkano piparu
100 ml sausa baltvīna (piemēram, Pinot Grigio)
100 ml vistas buljona
350 grami nomizotas jēlas garneles, nosusinātas (noņemtas astes)
1 tējkarote sāls
pustējkarote melno piparu
80 ml saldā krējuma
1 tējkarote rīvētas citrona miziņas, plus sula no viena citrona
2 ēdamkarotes sasmalcināta svaiga bazilika, kā arī nelielas bazilika lapiņas dekorēšanai
5 ēdamkartoes rīvēta Parmezāna siera
Pagatavošana
Uzkarsē lielu katlu ar sālītu ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet makaronus; vāra līdz al dente - apmēram 5 minūtes. Nokāš caurdurī virs bļodas, saglabājot 1 glāzi makaronu ūdens.
Tikmēr lielā pannā uz vidēji augstas temperatūras uzkarsē saulē kaltētu tomātu eļļu. Pievieno fenheli; pagatavojiet, laiku pa laikam maisot, līdz tās kļūst viegli brūnas, 3 līdz 4 minūtes.
Pievienojiet ķiplokus un sasmalcinātus sarkanos piparus; vāra, nepārtraukti maisot, līdz smaržo, apmēram 1 minūti. Pievienojiet vīnu, buljonu, garneles, sāli, melnos piparus un saulē kaltētus tomātus; vāra, bieži maisot, līdz garneles ir rozā no abām pusēm, apmēram 4 minūtes.
Samaziniet siltumu līdz vidēji zemam; pievieno saldo krējumu un citrona sulu. Vāra, bieži maisot, līdz nedaudz sabiezē, apmēram 2 minūtes.
Pievienojiet makaronus, makaronu ūdeni baziliku un parmezāna sieru (pataupiet vienu ēdamkaroti); vāra, nepārtraukti maisot un grozot, līdz makaroni ir pārklāti, pēc vajadzības pievienojot vairāk makaronu ūdens.
Sadaliet makaronu maisījumu 2 seklās bļodās; katrai virsū pusēdamkarotes parmezāna. Tieši pirms pasniegšanas izrotājiet ar fenheļa lapiņām, bazilika lapām un citrona miziņu.