Kafijas un amaretto kokteilis ar balto šokolādi un kokosriekstu pienu

© Pexels.com

Šis ir īpašs kokteilis no kafijas, baltās šokolādes, kokosriekstu piena un amaretto - receptes autors iedvesmojies no ceļojumiem un mīlestības pret kafiju. Recepti īpaši restorānam Koventgārdenā radījusi “The Gardian” recepšu autore Emīlija Čiperfīlda.

Lai pagatavotu 4 glāzes kokteiļa, jums būs nepieciešams:

60 ml amaretto

60 ml kafijas liķiera

200 ml pagatavota espresso

60 ml citronu sulas

60 g baltās šokolādes

180 ml kokosriekstu piens (tas, ko var nopirkt bundžiņās, nevis piena pakās)

pexels.com

Lieciet visas kokteiļa sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pienu un šokolādi, bļodā un viegli samaisiet, lai tās apvienotos.

Ielejiet kokosriekstu pienu nelielā katliņā uz lēnas uguns, pēc tam pievienojiet balto šokolādi un samaisiet, līdz tā izkūst.

Lēnām un uzmanīgi pievienojiet kokteiļa maisījumu kokosriekstu piena katliņā, pēc tam noņemiet no uguns un ļaujiet atdzist 15 minūtes.

Caur kafijas filtrpapīru izkāš duļķaino maisījumu krūzē - tas lēnām pilēs cauri, atstājot dzidru un zīdaini gludu kokteili.

Atdzesējiet ledusskapī, pēc tam pasniedziet glāzēs ar ledu.

Virtuvē

Avokado ir auglis, kas ir ieguvis lielu popularitāti pēdējo gadu laikā - tas ir atrodams it visur, no brokastu grauzdiņiem līdz salātiem un gvakamoles mērcei. Tomēr kā to pareizi nogatavināt, ja veikalā iegādāts zaļš jeb negatavs auglis? Raksta “Express”.

Svarīgākais