Kā pagatavot debešķīgi gardu kafiju bez piena un cukura - dietologu noslēpums

© Pexels.com

Liza Haima, reģistrēta dietoloģe un “The Well Necessities” Ņujorkā dibinātāja, atklājusi savu ģeniālo triku, kā padarīt kafiju garšīgāku, nepievienojot tai pienu vai cukuru, raksta “realsimple.com”.

Pēc ekspertes teiktā, viņa šo triku noskatījusi pirms daudziem gadiem kādā viesu namā, un kopš tā laika to ir sākusi izmantot ik dienu.

Pirms apliešanas viņa kafijas biezumiem vienkārši uzkaisa dažas šķipsniņas malta kanēļa - tikai nedaudz šīs garšvielas padara kafijas garšu bagātīgāku un mazāk rūgtu.

Pexels.com

Turklāt, papildus garšas uzlabošanai, šī garšviela ir arī laba veselībai.

"Daži pētījumi liecina, ka kanēlis samazina insulīna rezistenci, kas nozīmē, ka cukura līmenis asinīs pēc ogļhidrātus saturošas pārtikas ēšanas bija mazāks, kad tika patērēts kanēlis," skaidro dietologi. "Tas var būt nozīmīgi ne tikai diabēta slimniekiem, bet arī tiem, kas cenšas samazināt cukura patēriņu ikdienā.”

Pexels.com

Eksperti atgādina, ka kanēlis ir arī mangāna, kalcija, dzelzs un K vitamīna avots, turklāt pētījumi liecina, ka kanēlis var palīdzēt kognitīvajām funkcijām, padarot to par ideālu aktīvas dienas sākuma sastāvdaļu.

Virtuvē

Medus ir iemīļots dabīgais saldinātājs, kuru novērtējam tā daudzpusības un ilgā glabāšanas laika dēļ. Varat to pievienot ikvakara tējai, izmantot marinādēs un konditorejas izstrādājumu saldināšanai vai kā lielisku piedevu šobrīd tik populārajām siera platēm. Tomēr vai jūs zināt, kā tas pareizi jāuzglabā? Skaidro “Southern Living”.

Svarīgākais