Konditore un “Liv for Cake” dibinātāja Olīvija Bogacki padalījās ar savu labāko triku, kā padarīt mājās gatavotu biskvītu vēl garšīgāku, pievienojot mīklai vienu "slepeno" sastāvdaļu, raksta “express.co.uk”.
Šī slepenā sastāvdaļa ir ļoti vienkārša un visiem pieejama - tas ir skābais krējums.
"Es iesaku lietot skābo krējumu ar augstu tauku satura , jo mēs šobrīd nemaz necenšamies ietaupīt kalorijas, vai ne?" viņa piebilst.
Tiek atzīmēts, ka skābā krējuma augstais tauku saturs un krēmīgā konsistence nodrošinās mīklai mitru un bagātīgu tekstūru. Tas palīdzēs tai pacelties cepšanas laikā, kā rezultātā kūka būs vieglāka un garšīgāka.
Skābā krējuma un dažu citu sastāvdaļu pievienošana mīklai noteikti palīdzēs uzlabot pašcepto izstrādājumu garšu, ir pārliecināta konditore:
"Dažu vienkāršu sastāvdaļu pievienošana rada milzīgu atšķirību. Ticiet man, jūs nekad vairs neatgriezīsieties pie savas ierastās mīklas receptes."
Lūk, konditores izcilā biskvīta recepte.
Sastāvdaļas:
milti - 125 g,
cukurs - 200 g,
sāls - puse tējkarotes,
olas - 3 gab.,
piens vai ūdens - 320 ml,
augu eļļa - 30 ml,
vaniļas ekstrakts - 2 tējkarotes,
skābais krējums - 250 g.
Pagatavošana:
Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 150°C. Pēc tam ietauko un apkaisa ar miltiem divas 20 cm diametra kūku formas.
Pievienojiet visas sausās sastāvdaļas bļodā un samaisiet.
Lēnām pievienojiet mitrās sastāvdaļas - vaniļas ekstraktu, sviestu, skābo krējumu un olas - sausajām sastāvdaļām un samaisiet.
Ielieciet iegūto mīklu sagatavotajās kūku formās. Cep cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes.
Pēc biskvīta izņemšanas no cepeškrāsns ļaujiet tam 10 minūtes atdzist pannās, pēc tam pārnesiet uz restēm, lai tas pilnībā atdziest.
Lai labi garšo!